MONALISA

Foto: PIXABAY

OD 500 MUZEJA DELI TE JEDAN KLIK!

Kažu da umetnos ima za cilj da probudi sva čula. Ona nam prenosi zvuk vetra na povijenim granama koje se savijaju do ivice ramova. Umetnost nam prenosi žubor potoka, koji teče kroz naslikani drvored ili nas jednostavno uvodi u sreću ili tugu koju osetimo u pogledu koji nam je dočarao portretista. 

Ovih dana pružena nam je mogućnost da posetimo neke od svetskih muzeja online. Zbog društvenog distanciranja koje bi trebalo da bude aktivno za vreme vanrednog stanja, primorani smo da više vremena provodimo kod kuće. Umetnost izložena u galerijama bez ljudi postaje hladan prostor poput kutije sefa koji čuva dragocenosti. 

Globalna kampanja #budiherojostanikodkuce donela nam je priliku, ne samo da zavirimo, već  da pokucamo i uđemo na vrata 500 muzeja i galerija. Klikom na neki od muzeja na priloženom linku koji možete naći na kraju teksta, otvoriće  vam se slike muzeja i galerija, koji će vas voditi u kompletne virtuelne ture ili vam dati pristup da jednostavnim uvećavanjem svake slike pogledate galerijski fundus.

Neka nam ovi dani provedeni kod kuće prođu što brže! Iskoristimo priliku da proputujemo uz pomoć umetnosti kroz ceo svet!

 

KLIKNI NA LINK I POSETI MUZEJ PO IZBORU 

 

 

Prijatelj portala