MOBILNI TELEFON

Foto: PIXABAY

DA LI VAM JE MOBILNI TELEFON NAJBOLJI PRIJATELJ U IZOLACIJI?

Čini se da pametni telefoni mogu sve ovih dana. Međutim, zasigurno se ne mogu pretvoriti u plazma televizore kad vam to zatreba. Ipak, evo nekoliko predloga kako iskoristiti mogućnosti mobilnog telefona, pogotovo sada kada nam je najbolji drug u izolaciji.

 

1) Ukoliko želite da gledate filmove na svom pametnom telefonu a da ne morate da ga držite u ruci, iskoristite naočare kao postolje. Staklo okrenite od sebe, a cele naočare obrnite tako da je udubljenje za nos na površini. Postavite svoj telefon i videćete kako stabilno stoji u ovakvoj konstrukciji.

 

2) Kako nam je mobilni najbolji prijatelj u izolaciji, bilo bi užasno da se nešto desi njegovom punjaču. Najčešći problem je pucanje kabla. Da biste ojačali deo kabla koji ne najpodložniji lomljenju, uzmite feder iz hemijske olovke i obmotajte oko kabla.

 

3) Želite da nosite telefon a da ga ne držite u ruci kada idete na trening u prirodu? Isecite deo čarape koji je rastegljiv i ima lastiš, stavite ga na ruku na mesto gde najčvršće stoji, pa onda tu stavite mobilni.

 

4) Koristite telefon kao radio i treba vam jači zvuk? Ubacite telefon u neku veću čašu. Kvalitet zvuka će se možda smanjiti, ali ako vam to ne smeta moći ćete da slušate glasniju muziku.

 

5) Želite da slušate muziku dok se tuširate pa zato nosite mobilni sa sobom? Ovo nije najbolja ideja jer vam se telefon pari i vlaga ulazi u njega, pa kada se pokvari ne pitajte se zbog čega se to desilo. Ako već ne odustajete od ove opcije, zaštitite bar svoj telefon stavljajući ga u vodonepropusnu kesu.

 

6) Sigurni smo da tokom izolacije najviše gledate filmove. Evo kako možete napraviti projektor putem mobilnog telefona. Potrebni su vam telefon, lupa, lepljiva traka i kartonska kutija. Na jednoj strani kutije isecite rupu malo manju od obima vaše lupe koju ćete postaviti preko. Sa druge strane u istoj ravni napravite rupu za telefon koji ćete tu pričvrstiti. Projektovana slika neće biti najboljeg kvaliteta ali može poslužiti.

 

Da li ćete neki od ovih trikova primeniti u narednim danima? Mi verujemo da će vam neke olakšati baratanje omiljenim uređejem i obezbediti ugodniju zabavu. 

Prijatelj portala