ADAM SANDLER

Foto: FLICKR

PREDLAŽEMO VAM NAJBOLJE FILMOVE ADAMA SANDLERA DA POBEDITE DOSADU

Svaki dan nam prolazi isto s obzirom na to da smo već neko vreme u karantinu zbog virusa. Verujemo da vam ponestaje ideja šta da gledate, kako da popunite svoje vreme i kako da vam milsi odlutaju u neki lepši period. Mislimo da ne postoji bolji način za to nego da se prepustite mašti i uživate u svom domu uz dobar film.

Shodno tome, u ovom tekstu sastavićemo listu od sedam najboljih filmova Adama Sandlera koje morate pogledati.

 

1. The wedding singer (Pevač na venčanjima)

Ovaj film je fokusiran na komične i romantične scene. Glumeći uz Dru Barimor, Adamov lik zaista isijava neku toplotu i simpatičnost.

2. Uncut gems (Nebrušeni dragulji)

U ovom filmu možemo videti Adama u svom punom sjaju pokazivanja glumačkog umeća. Sandler u ovom trileru glumi trgovca koji ima svoju draguljarrnicu, ali je i zavisnik od kockanja. Premda mu otplaćivanje dugova predstavlja jasno definiran cilj, Hauard je prepušten riskantnim opkladama i nepotrebnim problemima koje privremeno rešava veštom improvizacijom. Njegov lik držaće vam pažnju baš zato što je optimističan a u isto vreme u zabludi, iritantan a u isto vreme simpatičan.

3. Happy Gilmore (Srećni Gilmor)

Ovaj film je vrlo verovatno baš onaj koji je ustanovio Sandlerov zaštitni znak i specifičnost glume komičnih likova koje je tumačio. Gilmor je razdražljivi momak čiji se snovi o tome da će postati hokejaška zvezda ne ostvaruju. Ali kad otkrije da može da pošalje lopticu za golf stotinama metara daleko, pridružuje se profesionalnim igračima kako bi osvojio novčanu nagradu i spasio kuću svoje voljene bake koju poreska uprava želi da zapleni. Nevolja je u tome što Gilmor nije toliko srećan. Često plane na terenu za golf, ali penzionisani golfer Čabs i osećajna novinarka Virdžinija pomažu mu da usavrši svoju igru i dovede u red svoje svađalačko ponašanje. Iako možda neće biti po svačijem ukusu, ne može se osporiti da je ovaj fim vinuo Sandlera u kraljeve komedija.

4. Billy Madison (Bili Medison)

U pitanju je film koji i nakon gotovo dve decenije još uvek važi za osvežavajuću komediju Adama sa najboljim humorom za adolescente. Bili Medison je sin bogatog hotelijera. On dane provodi kraj bazena uz velike količine piva i časopise sa golim ženama. A onda njegov otac odlučuje da bi Bili trebalo da preuzme njegovo carstvo. Da bi dokazao da je sposoban za to, Bili mora da završi celu osnovnu školu za nekoliko meseci. Ako to ne uspe, bogatstvo njegovog oca odlazi u ruke drugog čoveka. Bili odlučuje da prestane da pije i kreće u akciju. Počinje od najnižeg razreda, sprijateljuje se s decom koja ga prihvataju kao svog vršnjaka, i zaljubljuje se u lepu učiteljicu..

5. The waterboy (Vodonoša)

Adam Sandler glumi mladića po imenu Bobi Bušej, koji zaostaje za svojom generacijom živjeći s majkom, staromodnom domaćicom. Bez oca i radivši vrlo diskriminirajući posao vodonoše za lokalni nogometni klub on se bori sa svojim zaostatkom i pokušava biti što popularniji.

6. 50 first dates (50 poljubaca za pamćenje)

Marinski veterinar Henri Rot živi bezbrižnim životom te se u havajskom akvarijumu brine za životinje. Osim brige za životinje Henri ima vrlo zanimljiv hobi. Naime, on slama srca turistkinjama koje traže ljubavnu romansu, te nakon provedene noći ostavlja ih bez imalo grižnje savesti. Nakon što doživi nesreću, dolazi u kafić gde primeti prelepu i šarmantnu Lusi. Kada se sledećeg jutra vrati da opet vidi Lusi, prekrši sopstveno pravilo o izlascima sa meštankama, te dogovori sa zgodnom konobaricom sastanak. Sav srećan, Henri sledećeg jutra dođe u kafić, no kada Lusi spomene njihov jučerašnji razgovor, ona misli da je nekakav ludak te ga ne prepoznaje. Henri, sav izbezumljen, dođe do šokantnog otkrića te shvati da prvu devojku koja mu se uistinu sviđa, mora ponovo da osvoji i da ukoliko želi da osvoji Lusino srce, svakog dana, do kraja života, mora ispočetka da je šarmira.

7. Punch-drunk love (Pijani od ljubavi)

Sandler glumi muškarca koji je usamljen i utučen, prodavac je noviteta i ima sedam najgorih sestara ikada. U svemu tome on se odjednom nalazi i u ljubavnoj priči. To ga dovodi to toga da ima ljute ispade koji su proizvod toga što ga bliski ljudi ignorišu u razumevanju njegovih osećanja. U svakom slučaju, ako tražite tipičnu romantičnu komediju, a niste otvorili um za nešto novo, izbegnite ovaj film. Sa druge strane fanovi inovativnosti, sporih drama i uopšte radova Pola Tomasa Andersona će biti više nego zadovoljni.

U svim filmovima sa liste teško je zamisliti nekog drugog glumca. Adam Sandler je prosto upotpunio ove filmove, dao im posebnu draž i filmsku industriju učinio još lepšom. Zato napravite kokice, skuvajte sebi toplu čokoladu i ostanite kod kuće da gledate filmski maraton.

Prijatelj portala