GRČKI AKROPOLJ

Foto: PIXABAY

GRČKI TURISTIČKI GIGANT OBUSTAVIO RAD

Najveći turistički gigant obustavio svoj rad - Kako će se to odraziti na Grčku

U ovoj fazi, odluka najvećeg svetkog turističkog giganta, da obustavi većinu svojih turističkih aktivnosti (organizovana putovanja, krstarenja, hotelijerstvo) do daljnjeg ne pogađa Grčku.

Kako zvanične novinske agencije ističu, trenutne aktivnosti TUI -ja na teritoriji Grčkoj  svedene su na minimum, sa vrlo malim brojem letova ka Kritu i Rodosu, što će praktično trajati do kraja aprila. U isto vreme, hoteli gore navedene organizacije ne rade, kao i svake godine tradicionalno otvaraju sezonu početkom maja.

Saopštenje koje je izdao TUI, a kako zvanične novinske kuće ističu, u ovoj fazi uglavnom se odnosi na Španiju i Kanarska ostrva, destinacije dvanaestomesečnog poslovanja. Briga kompanije, kako je naglašeno, ogleda se u tome što obezbeđuje povratak njihovih klijenata svojim domovima sa područja pogođenih korona virusom.

Što se Grčke tiče, situacija je još uvek pod kontrolom, kako se ističe, što ne znači da se podaci menjaju iz časa u čas. Na primer otkazivanje avgustovskih aranžmana u Grčkoj od strane TUI klijenata za sada ne postoji, a nada svih uključenih je da će trenutnoj situaciji uskoro doći kraj.

S obzirom na činjenicu da usred trenutnih okolnosti ništa sa sigurnošću ne može da se predvidi, kako je naglašeno, TUI budno i pomno prati razvoj događaja i posle isteka odluke Vlade (zabrana rada manjih i većih turističkih smeštaja na celoj teritoriji, u periodu između 15.03.2020. do 30.04.2020.) prilagodiće se novonastalim okolnostima.

TUI kao jedna od najpoznatijih turističkih kompanija poseduje 49 hotela u Grčkoj i 2019. godine donela joj je oko 3 milijarde turista.

Prijatelj portala