DUBAI

Foto: PIXABAY

7 ZABLUDA O BOGATSTVU I ŽIVOTU U DUBAIJU

Dubai važi za grad koji očarava svojom raskoši i luksuznim načinom života. Razne fotografije to i pokazuju. a mnoge priče govore o tome da je Dubai mesto gde je tehnologija veoma razvijena i gde su svi ljudi bogati i žive kao u bajkama. Međutim, da li je sve to istina? Red Info Portal vam otkriva činjenice koje pokazuju da Dubai nije u potpunosti onakav kakvog ga znamo iz priča.

 

1. Dubai nije glavni grad milijardera

Većina milijardera, zapravo, živi u Pekingu. Drugo mesto po broju enormno bogatih stanovnika koji u njemu stanuju zauzima Njujork. Dakle, Dubai nije ni na prva dva mesta!

 

2. Dubai ima status grada

Dubai je jedan od gradova Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nije prava država, pa čak ni glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, budući da je njihova prestonica Abu Dabi.

 

3. Policija u Dubaiju ne koristi luksuzna vozila

Iako je ukorenjeno mišljenje da policija u Dubaiju koristi luksuzne automobile, to nije u potpunosti tačno. Činjenica je da u garažama imaju skupocene automobile, ali se na ulicama sreću i skromniji modeli.

 

4. Stanovnici Dubaija bogati su zbog proizvodnje bisera

Ovaj grad je poznat kao veliki proizvođač bisera i veoma uspešno zarađuje od toga. Iako je prisutna zabluda da su se stanovnici Dubaija obogatili proizvodnjom nafte, istina je da ne potiču svi njihovi prihodi od toga.

  

5. Dubai je više od oblakodera sa fotografija!

Fotografije Dubaija koje uglavnom viđamo su one sa oblakoderima. Ali, činjenica je da tamošnji stanovnici imaju i sasvim obične kuće. Dubai je grad gde se panorama ispunjena jedinstvenim i raskošnim zgradama može naglo izgubiti ukoliko idete nekoliko kilometara izvan nje.

 

6. Siromaštvo u Dubaiju je aktuelna i realna pojava

Prosečna plata u Dubaiju iznosi od 200 do 300 dolara, tako da mnogi moraju da žive zajedno kako bi iznajmljivali jedan stan. Cene i troškovi i su u ovom gradu veoma visoki, što Dubai čini skupim mestom za život!

 

7. Stanovnici Dubaija ne čuvaju egzotične životinje kao kućne ljubimce

Egzotične životinje kao kućni ljubimci su, zapravo, protivzakoniti u Dubaiju, pa možete biti uhapšeni ukoliko ih imate kod sebe. Većina lokalnog stanovništva koje ima životinje, najčešće odabere da čuva mačku.

 

Moguće je da ste ovim tekstom neka od očekivanja ili predrasuda o Dubaiju izneverili. Ipak, nadamo se da to nije uticalo na vašu želju da ovaj velelepni grad jednom i posetite, ukoliko već niste. Dubai i dalje ima mnogo toga da ponudi i sigurno će vas ostaviti bez daha .  

 

Prijatelj portala