mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DA LI STE ZNALI DA I ŽIVOTINJE DAJU POKLONE

Ljudi imaju običaj da daju poklone bliskim osobama, za praznike i rođendane, kao i povodom raznih drugih prilika. Ali, da li ste znali da to nije samo osobina ljudi? I neke vrste životinja umeju da poklanjaju.

TEŠKO MAČKU U ČOPOR NATERATI

Koliko teško može biti naterati mačke da žive u čoporu?

Pitajte eksperta – Danijela Milsa, profesora veterinarske bihevioralne medicine Univerziteta u Linkolnu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Naime, u nedavnom istraživanju su Mils i njegova koleginica Alis Porter pokazali da su mačke samostalnije od pasa, ali i da su daleko veći usamljenici.

DOKAZANO: PSI INTELIGENTNIJI OD MAJMUNA

Svaki vlasnik psa reći će vam kako misli da je njegov ljubimac izuzetno pametan. Red Info Portal vam donosi rezultate istraživanja koji tu činjenicu potvrđuju!
Ono što uglavnom smatramo inteligencijom pasa meri se njihovim ponašanjem, na primer: to što mogu da zapamte gde je igračka sakrivena ili da odreaguju na razne komande. Naučnici su se dugo pitali šta predstavlja pametno ponašanje kod životinja u njihovim kognitivnim procesima, drugačije rečeno – kako razmišljaju odnosno kako pokazuju znake inteligencije?

KOJA ŽIVOTINJA NAJBRŽE LETI?

Ako ste pomislili da je verovatno u pitanju sivi soko, bili ste na dobrom putu, ali niste pogodili. Grupa naučnika sa Instituta za ornitologiju „Maks Plank“ u Radolfcelu (Nemačka) otkrila je da postoji novi šampion među najbržim letačima. Međutim, nije reč o ptici.

Najveći akrobata u vazduhu nije sivi soko, koji dostiže brzinu od 389 km/h pri uglu od 45°, a nije ni crna čiopa koja dostiže brzinu od 116 km/h. U pitanju je jedna vrsta slepog miša.

INTERESANTNE ČINJENICE O SLONOVIMA

Krajem 20. veka u svetu je postojalo nekoliko miliona afričkih slonova i 100 000 azijskih. Danas se njihov broj procenjuje na 450 000-700 000 afričkih i 35 000-40 000 azijskih slonova. Slonovi su inteligentne životinje, mogu pokazivati emocije kada su tužni, srećni, besni i zadovoljni. U nastavku pročitajte deset najinteresantnijih činjenica o ovim životinjama.

DA LI ZNATE KAKO SPAVAJU ŽIVOTINJE I KO JE NAJVEĆA SPAVALICA MEĐU NJIMA

Da li patka ima kapak, kako leži žirafa, da li majmun može da zatvori oči su česta pitanja koja nas muče dok smo deca. Ako ste i vi imali dilemu oko toga kako pojedine vrste životinja, koje nismo u prilici tako često da vidimo, spavaju, pročitajte tekst koji sledi.

1) ŽIRAFE
Zbog mnogobrojnih predatora koji sve vreme vrebaju, žirafe spavaju u serijama od oko pet minuta. Često spavaju stojeći, otvorenog oka ili čuvaju jedne drugima stražu. U toku čitavog dana ne spavaju duže od pola sata.

ŠTA KOKO, NAJINTELIGENTNIJA GORILA NA SVETU, PORUČUJE ČOVEČANSTVU?

Ne znaju svi za priču o Koko, najinteligentnijoj gorili na svetu. Ova divna životinja rodila se u zoološkom vrtu u San Fransisku 1971. godine. Psiholog Frensin Peni Petersn je odlučila da je usvoji kako bi se sprovelo istraživanje na Univerzitetu u Stanfordu, u Sjedinjenim Državama.

Prvobitni cilj je bio lingvistički eksperiment. Frensin je pokušavala da joj pokaže američki znakovni jezik za gluvoneme. Vodila se time da bi joj uspeh u eksperimentu omogučio da komunicira sa Koko i sazna iz prve ruke kako razmišlja jedan primat.

ČUVANJE ŽIVOTINJA POZITIVNO UTIČE NA ZDRAVLJE SRCA

Znamo da kućni ljubimci poboljšavaju naše psihičko zdravlje, da dobro utiču na naše raspoloženje i umanjuju osećaj depresije i anksioznosti. Ipak, nova istraživanja pokazuju da oni utiču i na fizičko zdravlje ― dokazano je da osobe koje imaju kućne ljubimce imaju bolje zdravstveno stanje od onih koje ih nemaju.

DA LI ZNATE ŠTA JE PRESUDNO ZA VREDNOST PET NAJSKUPLJIH ŽIVOTINJA NA SVETU?

Postoje životinje koje koštaju više nego jedna kuća, auto ili dijamanti.
Imati kućnog ljubimca i voditi računa o njemu podrazumeva određenu odgovornost. Prema istraživanju britanskog lanca supermarketa Sejnsberi (Sainsbury), ustanovljeno je da prosečni troškovi čuvanja kućnih ljubimaca iznose oko 20.260,00 evra.
Možda vam ovo izgleda neverovatno, ali vam je sigurno poznato da postoje stilisti za kućne ljubimce, frizeri, kozmatičari, posebno skrojena odeća i obuća za svaki dan i svečane prilike, nakit i sve ostalo što je primarno namenjeno ljudima.

Pages

Scroll to Top