mesto za vašu reklamu

vaša reklama

IMA LI MANJAK SNEGA DOBRE STRANE ZA POLARNE MEDVEDE?

Beli ili polarni medved živi na Arktiku i najveći je mesojed na kopnu. Njegova najčešća hrana jesu foke, morževi i kitovi, ali budući da je izuzetan predator, može pojesti sve što ubije.

Slike stotine polarnih medveda koji jedu kitove proširile su se putem društvenih mreža. Ali fenomen nije tako neuobičajen – i manje leda na Arktiku može doneti više takvih slika u narednim godinama. Ovo je izazvalo pažnju turista na kruzeru koji su slali slike više od 200 polarnih medveda dok u miru i očiglednoj toleranciji bratski dele hranu.

ŠIPAK - BILJKA KOJA ĆE POBOLJŠATI VAŠE ZDRAVLJE

Zima nas uvek iznova vraća starim pitanjima − kako se u sezoni prehlada opremiti dovoljnim količinama vitamina C koji će nas sačuvati dosadnih simptoma i omogućiti nam da bezbrižno uživamo u lepšoj strani zime? Naravno, ovo pitanje neretko prati kupovina limuna, čajeva i raznog voća koje marljivo nabavljamo. Šta ako vam kažemo da postoji biljka koju u tim našim pripremama zaboravljamo, a koja je dobro poznata u narodu, i koja ima dugu tradiciju lečenja brojnih bolesti i tegoba, od prehlade do reumatskih bolova? Biljka koja ima 20 puta više vitamina C od limuna?

DA LI ZNATE KOJE VAS NAMIRNICE MOGU UGREJATI PO HLADNOM VREMENU

Kada temperature opadnu, koža odmah postaje suva i iziritirana. Nema potrebe za očajanjem, jer određene namirnice mogu da obezbede koži vitamine, minerale i nutritivne supstance koje joj pomažu u regeneraciji. U nastavku teksta saznajte koje to namirnice regenerativno deluju na vašu kožu.

Nar je bogat antioksidantnim polifrenolima koji štite od ultraljubičastih zraka, bore se protiv upala i ubrzavaju protok krvi. Ovo dragoceno voće, takođe, sadrži elaginsku kiselinu, moćni antioksidant koji smanjuje degradaciju kolagena, čime smanjuje i sprečava nastanak bora.

DRONBORDING – NOVA ULOGA DRONA, NOVI DOŽIVLJAJ BORDINGA

Dronovi tek počinju da pokazuju širinu svojih mogućnosti. U listu mogućnosti od skoro ubraja se i njihova primena u zimskim sportovima. Njihova nova mogućnost isprobana je u Letoniji, u zimskom sportu, takozvanom dronbordingu.

Za bavljenje ovim sportom ne morate se penjati na vrh planine da biste se potom spustili, dovoljan je samo kabl i dron sa daljinskim upravljačem. Potrebno je da stanete na snoubord, a dron će vas vući.

ZAŠTO SMO SKLONI PREHLADI NA PRELAZIMA IZ PROLEĆA U LETO I JESENI U ZIMU

Započinje jednostavnim kijanjem i pulsirajućom glavoboljom dok čekate na velikoj hladnoći na autobuskoj ili železničkoj stanici. Mislite da prolazi, ali nekoliko dana kasnije još uvek se razvlači i sada osećate golicanje u zadnjem delu grla. Vadite telefon, uključujete kameru i širom otvarate usta kako biste potvrdili vaš najveći strah. Bordo nijansa Vašeg grla tera Vas da žurno proverite onlajn lekara. Dodajte još blago povišenu temperaturu i curenje nosa i prehladili ste se pre nego što trepnete ili još gore, imate strašan grip.

KORISNI SAVETI ZA BICIKLIZAM PO SNEGU

Svake zime vredni biciklisti odluče da nastave da voze svoje bicikle uprkos snegu i ledu. Sa nekim merama predostrožnosti sasvim je moguće iskoristiti dobre strane ovog aktivnog načina prevoza, uprkos hladnim mesecima. Zdravlje je na prvom mestu, tako da je važno izabrati odeću koja će sprečiti hladnoću da prođe do tela. Okretanje pedala izaziva osećaj vrućine, te nema potrebe da se nosi previše debela garderoba. Međutim, treba zaustaviti da se telo ohladi, jer u vas vetar duva jače zbog brzine.

BIZARNO KLIZALIŠTE – KADA ESTETIKA UNIŠTI ETIKU

Japan je oduvek slovio za zemlju koja pomiče granice, bilo to u nauci, umetnosti, tehnologiji. Međutim, ovaj put su Japanci granicu pomerili u negativnom smeru. Naime, zabavni park na zapadu Japana je izazvao talas kritika zbog klizališta, u kojem je moglo da se vidi više od pedeset hiljada mrtvih riba zaleđenih u ledu po kojem klizači izvode svoje piruete.

Scroll to Top