mesto za vašu reklamu

vaša reklama

JABUKA ‒ NAŠ SAVEZNIK U BORBI PROTIV RAKA

„Jedna jabuka na dan ‒ doktor iz kuće van” jeste američka izreka koja stvarno fukncioniše.

Naš organizam ima potrebu za voćem, a jabuka jeste jedna od onih vićki koje zaista doprinose našem zdravlju. Ona, naime, pomaže u funkcionisanju našeg organizma.

Uticaj jabuke na sprečavaje pojave tumora debelog creva bio je poznat još u prošlosti u svetu medicine. Međutim, tek nedavno istraživači su uspeli da otkriju pravi razlog preventivnih uticaja koje jabuka ima.

Stručnjaci Univerziteta u Salernu, u Italiji, otkrili su da nekoliko molekula ovog voća ima posebne uticaje protiv tumora, delujući samo na ćelije koje su pogođene tumorom. Tokom istraživanja, stručnjaci su otkrili da nekoliko hranljivih proteina ovog voća ima mogućnost da spreči rast tumora debelog creva. Analiziranjem tih proteina zaključili su da su identični onima koji se koriste u antitumorskim lekovima (citostaticima).

Dakle, jabuke su sa pravom jedna od najzdravijih namirnica, bez obzira na to koja je vrsta jabuka u pitanju. One štite od mnogih bolesti, pa i raka, ali su dobre i u lečenju drugih oboljenja. Jabuka će održavati vaš mozak i srce zdravim. Nema potrebe da se ustručavate u konzumiranju ove plemenite voćke, tim pre što jabuke ne goje!

ZDRAVLJE ISTRAŽIVANJE VOĆE JABUKA TUMOR DEBELOG CREVA
Scroll to Top