mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TAMNI PODOČNJACI – UMOR ILI NEŠTO DRUGO?

Kada god razmišljamo o tamnim kolutovima ispod očiju, koji kvare naš uvek željeni sveži izgled, smatramo da oni ukazuju na to da ostajemo budni do kasno noću i da malo spavamo. Međutim, postoji li još neki razlog?
Činjenica je da naše lice daje informacije o nama samima. Omogućava nam da lako drugima prenesemo svoje emocije i osećanja, ali sa sobom nosi i jednu manu ̶ toliko je lako da neko primeti kada smo umorni.

DA LI CARSKI REZ UTIČE NA GOJAZNOST DETETA?

Prema rezultatima istraživanja u kojem se tvrdi da način na koji smo rođeni ima trajne posledice na naše zdravlje, bebe koje su rođene carskim rezom podložnije su gojaznosti.

Iako je carski rez neophodan u situacijama kada je porođaj prirodnim putem rizičan (na primer, kada beba nije u idealnom položaju pred porođaj, ukoliko beba ne dobija dovoljno kiseonika ili je posteljica nisko usađena), izborni carski rez postaje sve češći. U prilog ovoj tvrdnji ide to da se sve više žena odlučuje za porođaj carskim rezom u Brazilu, Italiji i Iranu.

ZAŠTO NIKADA NE TREBA IMATI PARAN BROJ TETOVAŽA?

Ukoliko se tetovirate, da li ste se ikada zapitali koliko tetovaža smete imati? Naime, postoji verovanje da na telu nikada ne treba imati paran broj tetovaža. Radi se o sujeverju koje je nastalo iz običaja mornara sa početka 18. veka.

ZDRAVA ISHRANA ČINI DECU SREĆNOM

Otkriveno je da je zdrava ishrana, bez obzira na težinu deteta, povezana sa njihovim samopouzdanjem, slabijom emotivnošću (osetljivošću) i problemima koje doživljavaju sa vršnjacima.

Istraživanja koja su sproveli naučnici sa Sahlgrenska Akademije, u saradnji sa Gotenburg Univerzitetom u Švedskoj, pokazuju da deca koja imaju smanjen unos rafinisanih šećera i masti i povećan unos voća i povrća, imaju mnogo veće samopouzdanje i da doživljavaju mnogo manje emotivnih problema i problema sa vršnjacima.

NARODNI LEK PROTIV PREHLADE I ZAPALJENJA GRLA!

Zima već uveliko traje, a sa zimom neizbežno stižu i prehlade. Ukoilko niste uspeli da pobegnete od virusa i bolesti, a želite da što pre ozdravite, ovaj jednostavan čaj vam u tome može pomoći.
U pitanju je čaj baziran na kombinaciji mente i belog luka, biljaka čija su blagodatna dejstva već odavno poznata u narodnoj medicini. Upravo ova dva sastojka pomažu kod snažne prehlade i upale grla. Beli luk ima moćna antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, dok menta otvara disajne kanale i ublažava kašalj. Evo kako ovaj lekovit napitak možete pripremiti.

PRIUŠTITE SVOM KUĆNOM LJUBIMCU BESPREKORNU NEGU

Svaki vlasnik psa ili mačke zna kakvu obavezu predstavlja njihovo negovanje. Poslednjih godina na tržištu se nudi širok asortiman proizvoda za negu kućnih ljubimaca. Ti proizvodi su na žalost puni štetnih hemikalija, koje više štete nego što koriste zdravlju vašeg ljubimca. Slovaci Martin Teren i njegov otac su ponudili rešenje – stvorili su proizvode „Petbelle”, koji su prihvatljivi za pse i koriste zdravlju.

AKO STE IZGUBILI MERU NISTE KRIVI SAMO VI...KRIVA JE I ČAŠA!

Kapacitet čaša za vino se povećao sa 65 ml, koliko je iznosio pre 300 godina, na 450 ml. Ova promena nas je podstakla da pijemo daleko više nego što bi trebalo, navode bihevioralni naučnici na festivalu „Hay”.

Tereza Marto, direktorka jedinice za bihevioralno i zdravstveno istraživanje na Univerzitetu u Kembridžu, rekla je da je njen tim proučio čaše za vino iz 18. veka iz muzeja „Ashmolean” u Oksfordu, zatim čaše iz 19. veka koje su u vlasništvu Bakingemske palate, kao i novije čaše iz kataloga Džona Luisa. Očigledno je da su postale veće.

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE ČINI VAŠE TELO OTPORNIJIM

Odavno je ustanovljeno da optimizam i pozitivan pogled na svet mogu povoljno uticati na vaše zdravlje. Ipak, nije u pitanju samo to, već postoje i druge prednosti, poput povećanja otpornosti na različite bolesti. Naime, nedavno istraživanje objavljeno u Američkom žurnalu epidemiologije , u kome je tokom osam godina ispitano više od 70.000 žena, pokazalo je da su žene koje su pesimisti imale veće šanse da obole od raka, srčanog oboljenja, infarkta, plućnih oboljenja ili infekcija, nego one koje su na svet gledale ružičastim naočarima.

ZANIMLJIVOSTI O ČOVEKOVOM ZDRAVLJU KOJE SIGURNO NISTE ZNALI

Sigurno vam je već poznato kako funkcioniše vaše zdravlje i šta vašem organizmu prija, a šta ne. Ovo su samo neke od zanimljivosti na osnovu kojih možete nastaviti da se pridržavate nekih navika, ili da ih se rešite!

DA LI ZNATE KAKAV UTICAJ TEKILA IMA NA VAŠE KOSTI

Poznat je stav redakcije Red Info Portala da je konzumacija alkoholnih pića štetna. ZdravI stilovi života su naša tema i redovna obaveza da vas kroz brzu informaciju obavestimo o čemu pišu svetski mediji. Moramo priznati da smo kod ove vesti zastali i dugo se dvoumili da li o njoj treba pisati ili ne. Na kraju odluka je da je ovaj tekst informacija o naučnom istraživanju, i jedan oblačak u vašoj glavi koji vam može biti poruka, da izaberete manje zlo.

Pages

Scroll to Top