mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO JE MAŽENJE DOBRO?

Svako je barem jednom u životu poželeo da se mazi s nekim, a ovu želju najčešće podstiču osećanja privrženosti, kada vam je prijatno u nečijem prisustvu ili ste, pak, usamljeni. Činjenica je da maženje ojačava vezu i predstavlja nešto što svima mnogo nedostaje u trenucima kada nemaju partnera. A da li vam je ikada palo na pamet da postoji naučno objašnjenje za sve ovo? Iako, možda, niste do sada razmišljali o ovome, objašnjenje svakako postoji.

PSI MOGU ZAŠTITI DECU OD ALERGIJA I GOJAZNOSTI

Puno se priča o pozitivnom uticaju kućnih ljubimaca na svoje vlasnike. Ipak, do sada smo znali da utiču dobro na psihu i emocije, a novo istraživanje pokazalo je da su kućni ljubimci dobri i za fizičko zdravlje.

Naime, bebe koje su odrastale u domaćinstvu sa psom, imale su manji rizik od alergija i nastanka gojaznosti. Kućni ljubimci su kod dece verovatno povećali pojavu blagotvornih mikroba.

AIR FORCE ONE JE NAZIV ZA LETELICU KOJOM LETI PREDSEDNIK AMERIKE, A DA LI ZNETE KAKO SE ZOVE PIVO KOJE ON KONZUMIRA?

Ginisova knjiga rekorda beleži da je čovek po imenu Džon Evans uspeo da na glavi izbalansira čak 237 pinti piva. A od 300 000 podmetača za pivo mogu se napraviti zidovi kuće koja ima 5 soba. O pivu se može svašta ispričati, a rekordi vezani za ovo piće su samo jedan od njegovih aspekata. Na primer, da li ste znali da...

1. Postoji naziv za strah od prazne pivske čaše

JEDNA JABUKA DNEVNO SPREČAVA GOJAZNOST

Jedna jabuka dnevno može nas udaljiti od gojaznosti, prema novoj studiji sa državnog univerziteta u Vašingtonu (SAD) koju objavljuje časopis „Food Chemistry”.

Mnoge studije su pokazale dobrobiti jabuka za naše zdravlje, ali ovo je prvi put da su izbliza ispitali kako bioaktivna jedinjenja jabuka koja se ne apsorbuju tokom varenja (kao što su polifenol i dijetetska vlakna) utiču na bakterije u crevima koje ojačavaju imunološki sistem i pomažu u održavanju telesne težine.

KAKO HOROR FILMOVI UTIČU NA NAŠE ZDRAVLJE?

Bilo da želite da ubedite društvo da pogledate dobar triler ili pokušavate da izbegnete horor filmove kao što „đavo izbegava tamjanˮ, uvek možete da se oslonite na nauku kako biste se naoružali argumentima.
Nekoliko zemalja sveta slavi Noć veštica, sa strašnim kostimima, „trick or treatˮ i drugim običajima, kao što je i maratonsko gledanje horor filmova.

DA LI STE SPREMNI DA SAZNATE BAŠ SVE ŠTO NISTE ZNALI O SPAVANJU

Trećinu svog života provedemo u spavanju. Međutim, jako malo znamo o tome šta nam se dešava za vreme sna, a da je odlučujuće za naše fizičko i mentalno zdravlje. Narodno verovanje je puno zabluda i pogrešnih shvatanja o spavanju. Red info portal je za vas izdvojio nekoliko najzanimljivijih mitova o spavanju.

5 STVARI KOJE NE BISTE TREBALI DA PIPATE U HOTELU ZBOG BAKTERIJA

Prosečni hotel je prljaviji od tipične kuće, škole ili čak aviona, prema istraživanju „Otkrivena hotelska higijenaˮ. Zbog brzog obrta, osoblje zaduženo za čišćenje često predvidi neke neočekivane predmete.

Istraživanje koje je sproveo Travel Mat na osnovu testiranja laboratorije „EmLab P&Kˮ, otkrilo je da su oblasti na kojima ima najviše bakterija umivaonik i daljinski, dok je istraga vesti Ej˗Bi˗Si (eng. ABC) otkrila čaše za vodu u hotelima koje su bile toliko prljave da su bile mnogo opasne po zdravlje.

Pages

Scroll to Top