mesto za vašu reklamu

vaša reklama

10 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE UNIŠTAVAJU NOKTE

Predugo držanje laka na noktima, rigorozne dijete, grickanje noktiju, obavljanje kućnih poslova bez rukavica i dugo držanje ruku u vodi… Da li ste se pronašli bar u jednoj od situacija? Ovo su samo neke od loših navika koje uništavaju nokte. Otkrijte ih sve na vreme.

KAKO ZAPRAVO NASTAJE PRAŠINA?

Većina nas može da se „pohvali” povećim slojem prašine na policama i u uglovima prozora. Ali, kako nastaje prašina? Odgovor leži u nama samima, mi sami smo krivci za nastanak prašine.

Veliki deo prašine u kući smo upravo mi – prašina potiče baš od nas samih. Svako od nas ispusti petsto hiljada čestica prašine svakog minuta!

ZAŠTO NAM TEKU SUZE KAD JE NAPOLJU HLADNO

Sa prvim hladnim danima često se dešava da na ulici vidite uplakane ljude. Naravno odmah nam padnu na pamet crne misli , ali u suštini radi se o tome da našim sugrađanima oči zasuze kada je temperatura niska. Stvar je jednostavna, a naš organizam prepun je senzora koji aktiviraju vlaženje očiju i pomažu da naš organ vida ostane dovoljno funkcionalan, a sve to kako bi mogli da trepćemo i da gledamo.

PSI MOGU ZAŠTITI DECU OD ALERGIJA I GOJAZNOSTI

Puno se priča o pozitivnom uticaju kućnih ljubimaca na svoje vlasnike. Ipak, do sada smo znali da utiču dobro na psihu i emocije, a novo istraživanje pokazalo je da su kućni ljubimci dobri i za fizičko zdravlje.

Naime, bebe koje su odrastale u domaćinstvu sa psom, imale su manji rizik od alergija i nastanka gojaznosti. Kućni ljubimci su kod dece verovatno povećali pojavu blagotvornih mikroba.

KOJA JE PRAVA MASAŽA ZA VAS?

Imali ste naporan dan ili se osećate napeto i beživotno, imate bol u leđima ili nekom drugom delu tela. Jedino za čim vapite u ovim trenucima je beg od takvog osećaja i posežete za bilo kakvim vidom opuštanja. Možda je najbolje rešenje za vas masaža. Ona nije samo relaksirajuća, već može biti i lekovita ― ispunjava nas i psihički i veoma pozitivno utiče na našu energiju.

JUTARNJE NAVIKE KOJE TREBA IZBEGAVATI

Način na koji se budimo u velikoj meri određuje dinamiku čitavog dana koji je pred nama. Ukoliko dan započnete s manjkom energije, izvesno je da ćete ga tako i završiti – dakle, neproduktivno. Postoje neke uobičajene greške koje iznova ponavljamo svakog jutra, koje utiču na ishode naših aktivnosti. Da bi vam dan bio bolji i uspešniji, izbegavajte ovih sedam navika.

MEDITACIJOM PROTIV ANKSIOZNOSTI

Ukoliko ste anksiozni pred ispit, meditacija pomaže pri koncentraciji

Istraživači sa kanadskog Univerziteta Waterloo otkrili su da je dovoljno 10 minuta dnevno meditirati kako bi se sprečilo lutanje misli tokom ispita.

Kako su prethodne studije pokazale efikasnost meditacije u usporavanju starenja i u borbi protiv bolesti, tako je jedno novo istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Waterloo u Kanadi, a objavljeno u časopisu „Consciousness and Cognition”, pokazalo da je ova svakodnevna praksa pravi lek i za stres i anksioznost.

Pages

Scroll to Top