mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KOME PRIPADA PAS NAKON RAZVODA

Ko zadržava psa prilikom razvoda?

Opšte je poznato da se polovina svih brakova završava razvodom, i čini se da se taj broj povećava iz godine u godinu. Porast broja razvoda prati i porast sudskih sporova oko starateljstva nad psima. Kada su u pitanju porodični sporovi oko kućnih ljubimaca, sud uglavnom tretira pse kao imovinu.

DONIRANJE ORGANA - ŠTA O TOME KAŽE ZAKON U FRANCUSKOJ?

Doniranje organa postaje sve češća praksa u svetu, pa se otvaraju mnoga pitanja u vezi sa ovom temom. Tokom 2015. godine, povodom donošenja Zakona o zdravstvu, ova tema postala je predmet diskusija i u francuskom parlamentu. Kako francuski Figaro prenosi, Agencija za biomedicinu pokrenula je kampanju pod naslovom ,,Doniranje organa – tiče se svih nas’’, sa ciljem da proširi svest među Francuzima o potrebi za ovakvim vidom doniranja.

NAPLAĆIVANJE KESA STIGLO I U AMERIKU

Često se u supermarketima u Njujorku kupci nađu sa istim brojem kesa koliko i kupljenih artikala. Za teške proizvode zaposleni neće oklevati da stave prvu kesu u drugu, pa čak i u treću, kako bi osigurali njen sadržaj. Sve te ambalaže se, čim kupci stignu kući, brzo nađu u kanti za đubre. Ova praksa broji ipak svoje poslednje dane. Opština je 5. maja izglasala da će se upotreba kesa smanjiti tako što će početi da ih naplaćuju. Od 1. oktobra će svaka ambalaža koštati 5 centi, kako bi se podstakli kupci da koriste torbe i na taj način smanje loš uticaj na okolinu.

KO TU KOGA VOZI – MI AUTOMOBILE ILI ONI NAS?

Više nećete morati da vozite kola – kola će voziti vas! Strani mediji prenose informaciju objavljenu 23. marta da je došlo do izmena Bečke konvencije o kretanju na putevima, što je napokon otvorilo put bespilotnoj vožnji u Evropi.

Scroll to Top