mesto za vašu reklamu

vaša reklama

MAJČIN ZAGRLJAJ EFIKASNIJI OD INKUBATORA

Ako majke svoje prevremeno rođene bebe stalno nose uz sebe, ako ih greju i doje, to može imati značajne posledice na kasniji život dece. Ovim pitanjem bavila se jedna studija koja je dvadeset godina pratila napredovanje prevremeno rođenih beba. Nemački magazin „Zdravlje” prenosi nam neke od njihovih zaključaka.

DA LI STE ZNALI DA SVAKA VRSTA ZAGRLJAJA IMA SVOJE ZNAČENJE?

Čuvena rečenica američkog pisca Edvarda Abija kaže: „Verujem samo u ono što mogu da dodirnem, poljubim ili zagrlim”. Zagrljajem se mogu iskazati ljubav, strast, pa čak i mržnja; to je zapravo čin kojim se može pokazati mnoštvo osećanja.

Kako se zagrljajima pokazuje mnoštvo osećanja, logično je da ima više vrsta zagrljaja. Shodno tome, psiholozi su napravili podele. Naime, ovaj čin ima moć da ostavi dubok i neizbrisiv trag u našem organizmu. Međutim, sve zavisi od namere, osobe, osećanja, a pre svega zavisi od toga kako osoba koju je neko zagrlio tumači taj čin.

ZAGRLI ME!

Ljubav jeste hemija. To nije samo izgovor devojke koja je vas je ostavila zato što hemiju nije osećala, to je zapravo naučno dokazana činjenica. Sigurno ste čuli za oksitocin, hormon koji je povezan sa mnogim našim gestovima ljubavi, kao što su zagrljaji, maženje, češkanje. A sada je i naučno potvrđeno nešto što smo svi oduvek znali: zagrljaji teše, leče i čine život srećnijim.

Scroll to Top