mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO ŽENE VOLE MELODRAME?

Oduvek smo znali da žene vole tužne i dramatične filmove, a sada je to i nauka dokazala. Red Info Portal Vas upoznaje sa istraživanjem koje je dovelo do ovog zaključka.

Kada Vas sledeći put Vaša draga zamoli da zajedno gledate neku dramu, nemojte odbiti njen predlog, jer filmovi sa tužnim sadržajem zbližavaju partnere. Međutim, ne samo da zbližavaju, već i povećavaju otpornost na bol, jer se u takvim situacijama telo oslobađa endorfina, jake hemikalije koja utiče na to da se osećate dobro.

Do ovog zaključka naučnici sa Oksford Univerziteta došli su na interesantan način. Ispitanici su bili podeljeni u dve grupe. Jedna grupa gledala je dokumentarce, dok je druga gledala melodrame. Pre i posle projekcije, svi su imali zadatak da zakrivljena kolena oslone na zid i da što duže ostanu u tom neprijatnom položaju. Oni koji su gledali tužne filmove, ostali su u tom položaju čak 13% duže nego pre gledanja filma. Grupa koja je gledala dokumentarne filmove je ostala 5% manje, što je pokazalo da ispitanici iz prve grupe bolje podnose bol od onih iz druge.

Upitnici su pokazali da su članovi prve grupe osećali jače emocije i veće bliskosti sa ljudima oko sebe od onih koji su gledali dokumentarce.

Sada kad imate izgovor za gledanje ovih filmova, pravac bioskop, i bez griže savesti uživajte u melodramama sa svojim partnerom.

ŽENE FILMOVI ISTRAŽIVANJA PLAČ MELODRAMA
Scroll to Top