mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TRŽNI CENTAR U ŠVEDSKOJ SA POLOVNOM I RECIKLIRANOM ROBOM

U Švedskoj je otvorena robna kuća gde možete da kupite samo popravljene i iskorišćene stvari.

Šljašteći i hipermoderni tržni centri su izlozi materijalizma, a da ne govorimo tek o visokim cenama. Ali koncept robne kuće gde se nalaze samo stvari iz druge ruke ide putem ka uspehu. Ovde, međutim, nije reč o običnom second-handu, gde birate odelo iz druge ruke, nego o celoj robnoj kući. Tamo možete naći popravljene ili iskorišćene stvari, ali u dobrom stanju, toliko dobrom da izgledaju gotovo kao nove.

Osim toga što ćete kupovinom takvih stvari uštedeti novac, podržaćete i recikliranje. Stvari koje već imaju svoju istoriju, opet mogu dobiti novu šansu i dom, a vi ćete biti sigurni da takve stvari neće imati niko drugi. Originalnost u kombinaciji sa recikliranjem je glavni atribut uspeha.

Ovaj tržni centar i ujedno mesto za reciklažu, jedini je takav u Švedskoj, a možda i na celom svetu. Zove se ReTuna Återbruksgalleria i ljudima se u njoj uglavnom sviđa već spomenuta originalnost.

Stvari koje nisu potpuno nove, ali koje na prvi pogled, zahvaljujući popravci, tako izgledaju, nađu svoj put do većine švedskih domaćinstava. Sada kupovina u second-hand radnjama nije više toliko popularna.

U toj robnoj kući možete naći zaista sve, počevši od odela, preko građevinskih materijala, pa sve do računara. Tamo se nalazi čak i neka vrsta učilišta, gde možete saznati nešto više o reciklaži. Centar u suštini daje prostor bilo kome ko želi da se reši nepotrebnih stvari.

Ova ideja je svakako korisna. I za vaš džep, a i za životnu sredinu.

POLOVNO KUPOVINA ŠVEDSKA ŠOPING ŽIVOTNA SREDINA RECIKLAŽA ZAŠTITA PRIRODE CENTAR
Scroll to Top