mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SLADOLED OD KANABISA JE MARKETINŠKI TRIK ILI ISTINA?

U prodaji se pojavio sladoled novog ukusa. Zove se „cvet kanabisa” i možete ga probati u poslastičarnici „Perlecò di Alassio” u Rimu. Ovaj neobični sladoled nastao je s ciljem razvoja sajma koji se održava u italijanskoj regiji Liguriji.
„Cvet kanabisa” nije jedini slatkiš koji u svom sastavu ima konoplja. Kanabis se uveliko koristi u pravljenju kolača, keksa ili čokolade.
Činjenica je da je Italija poznata po širokoj ponudi sladoleda koji s pravom nosi epitet najboljeg sladoleda na svetu. Samim tim, i konkurencija među poslastičarnicama je izuzetno jaka i svaka od njih neumorno smišlja nove i neobične načine da obogati svoju ponudu i privuče turiste.
Da je ovaj sladoled samo još jedan marketinški trik svedoči to da, na žalost svih ljubitelja opojnih sredstava, u sastavu sladoleda ne postoji THC, odnosno glavna psihoaktivna supstanca biljke kanabis.
Ovaj sladoled sastoji se iz brašna industrijskog konoplja koje čini 70% sastava, zatim mleka, šećera, pavlake i ostalih tipičnih sastojaka sladoleda.
Iako su kanabis i konoplje potpuno ista biljna vrsta, razlika je u procentu THC-a. Dok se u cvetovima biljke marihuane nalazi 30% psihoaktivne supstance, konoplje sadrži mnogo manji procenat.
Samim tim što se pravi od brašna industrijskog konoplja, kao i pomenuti kolači, keks i čokolada, ovaj sladoled sadrži manje od 0,2% THC-a i neće učiniti da se osećate posebno „veselo”.

ZANIMLJIVOSTI SLADOLED ITALIJA KANABIS
Scroll to Top