mesto za vašu reklamu

vaša reklama

POLIGLOTA NAKON BUĐENJA IZ ANESTEZIJE -MOGUĆE!

Anestezija nam umrtvljuje nervne završetke i omogućava bezbolne operacije. Nekada se desi da omogući i smeh, ali onima koji posmatraju osobu koja se budi iz anestezije i neretko priča nepovezane, bunca i pravi grimase. Ovaj put, buđenje posle anestezija je izazvala samo ogromno čuđenje.
Majka troje dece, Lisa Alamia, rođena je u Teksasu, ali je njen akcenat engleski, što je mnogo čudno, znajući da ona nikada nije putovala van Sjedinjenih Američkih Država.
Lisin “problem” se pojavio nakon što se ona probudila posle jedne proste operacije zuba. Njen govor pre i posle operacije nije bio isti. Engleski akcenat, kojim je govorila nakon operacije, iznenadio je celu njenu porodicu, ali najviše nju samu. “Na početku nisam znala šta da mislim, bila sam previše zbunjena, al i dalje ja sam ja, drugi akcenat ne čini me drugim čovekom”, izjavila je Lisa.
Ovaj slučaj nije jedinstven, ustvari, ima mnogo ovakvih slučajeva, koji se svrstavaju u kategoriju “sindroma stranog akcenta”. Dešavalo se da ljudi progovore čak i stranim jezikom. Međutim, ovaj sindrom se obično javlja nakon jakog udarca u glavu, buđenja iz kome, ili nakon infarkta, a ne nakon jedne obične operacije zuba.
Možda bi bilo bolje da nam buđenje iz anestezije donosi neki sindrom stranog mozga ili sindrom stranog bankovnog računa, ali gledajući širu sliku, ni sindrom stranog jezika nije loš. Ova priča nekome može makar smanjiti strah pre posete zubaru.
Ko zna, možda će nam strani jezik ili akcenat doneti posao, novu ljubav ili neku avanturu. Ako ništa drugo, iznenađenje je je zagarantovano.

ZUBAR OPERACIJA ANESTEZIJA DRUGI AKCENAT DRUGI JEZIK
Scroll to Top