mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NOVI TREND ZA SLADOKUSCE – KOMBINACIJA SLADOLEDA I POMFRITA

Zamislite da postoji lokal koji u ponudi ima sve vrste ukusa i koji za vas kombinuje naizgled nespojive kombinacije. Upravo to je postao trend u Sidneju, u Australiji. Pomama za sladoledom koji se služi sa pomfritom je nastala u sidnejskom lokalu Bar Luca. Naime, ugostitelji ovog bara su stvorili modifikaciju tradicionalnog kanadskog jela „poutine”, koje se sastoji od pomfrita, rendanog parmezana i sosa.

Bili su inspirisani ovim kanadskm specijalitetom i zapitali se kako bi mogla da se napravi njegova jedinstvena slatka varijanta u vidu deserta. Njegova osnova je sladoled, koji je specijalno pripremljen za tu priliku. Majstori iz kuhinje koji su radili na ovom specijalitetu tvrde da im je za pripremanje trebalo mesec dana i morali su da isprobaju 12 različitih doza, dok ga nisu napravili do savršenstva.

Nazvali su ga Blame Canada sladoled i napravljen je od domišljato izabranih i kvalitetnih sirovina. Sastoji se od sladoleda od vanile, karamele sa ukusom dimljene govedine, slanine sa javorovim sirupom i parmezana. Međutim, ni pomfrit nije sasvim običan, ali može se ostaviti preliven čokoladom i posuti slatkišima maršmelou. Neverovatna kalorična bomba, ali sigurno nezaboravan ukus.

Bar Luca, koji je bio fokusiran pre svega na hamburgere, ovim sladoledom se proslavio i njihov prvi post o pomfrit-sladoledu je navodno dostigao 53 hiljade pregleda za manje od četiri sata. I to je dokaz da je bizarnost nekada najbolji marketing. To potvrđuju i drugi „ukusi”, kao na primer američki vafli sa slaninom i jajima ili sladoled u trdelniku, koji je postao poznat, naročito u Pragu.

Imitaciju ove bizarne poslastice već nude u celom svetu u različitim varijacijama. Na primer, tu je i sladoled sa slanom karamelom, koja ukus pomfrita izvrsno istakne. Mnogi se trude da sami naprave takvu kombinaciju, na primer u Mekdonaldsu. Dovoljno je samo poručiti pomfrit i sladoled i kombinovati sve to zajedno. No, original je uvek samo jedan.

Mnogi koji nisu skloni kombinaciji različitih ukusa, ali kada su probali ovu poslasticu, ostali su bez daha. Pa, nikad se ne zna, zašto onda povremeno ne probati nešto novo? Izaberite svoje omiljene poslastice i od njih napravite sladoled, a onda ga prelijte preko pomfrita ili neke druge grickalice. Javite nam utisake i podelite svoj novi recept sa nama.

TREND SLADOLED HRANA SVET POMFRIT
Scroll to Top