mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KATANAC ZA BICIKL KOJI IZAZIVA MUČNINU KOD LOPOVA

Ova inovativna sprava pod imenom SkunkLock ispušta gas neprijatnog mirisa kada lopovi pokušaju da je polome.
Na prvi pogled liči na najobičniji katanac za bicikl, ali ipak nije. Ovaj inovativni proizvod, osim što je napravljen od izdržljivog čelika i ugljenika, u svojoj unutrašnjosti sadrži jedan odbrambeni mehanizam koji ga pretvara u nešto jedinstveno, budući da ispušta jednu hemikaliju kada lopov pokuša da ga polomi kako bi ukrao prevozno sredstvo.
Gasovi koje ispušta SkunkLock sadrže iritantne supstance koje obično izazivaju mučninu kod svojih žrtava: 99% od ukupnog broja osoba koje su se našle na distanci od 60 centimetara od katanca osetilo je mučninu. Uprkos tome njegovi tvorci tvrde da je bezbedan za rukovanje, čak i ako padne ili udari o nešto, te tako dnevna upotreba ne remeti njegovu bezbednost.
Miris koji katanac ispušta kada lopov iseče oko 30% od njegove strukture sličan je onom koji ispuštaju tvorovi kada ih neko napadne. Odatle dolazi i naziv sprave, budući da „skunk” na srpskom znači tvor. Cilj je da lopov brže-bolje pobegne i odustane od toga da nastavi da seče katanac i da odnese bicikl.
Njegovi izumitelji Danijel Idzkovski i Iv Pereno, koji žive u San Francisku, dosetili su se da naprave ovaj katanac nakon što su njima i njihovim prijateljima bicikli bili ukradeni u više navrata. „Nameravamo da SkunkLock bude neka vrsta upozorenja za lopove koji imaju alat kojim bilo koji katanac za bicikl može da se iseče za samo jedan minut.”, objašnjavaju.
SkunkLock, koji je izašao u javnost preko platforme crowdfunding-a Indiegogo, na kojoj se, nakon što je prikupljeno 35.000 evra, praktično uspelo udvostručiti finansiranje koje je bilo potrebno kako bi započela sa radom, može da se nabavi za 109 dolara (nekih 98 evra).
Njegovi tvorci kažu da bi mogli da spreme pošiljke ovog katanca počev od juna 2017. godine. Međutim, moraju biti svesni zakonodavstava svake od zemalja, budući da je u nekim državama zabranjeno slanje proizvoda koji sadrže kapsaicin - kao što je slučaj sa nekim verzijama SkunkLock-a. Iz tog razloga pravili su različite varijante sa jednom alternativnom formulom koja ne sadrži kapsaicin kao iritirajući element i koja ima za cilj da dovede do toga da katanac bude u skladu sa određenim propisima.
Naravno da će pamet i tehnika staviti lopovluk na listu zanimanja koja izumiru, a mi se nadamo da će kapsaicin biti delotvoran kao da je pored svake bicikle na dežurstvu junak naše mladosti gospodin Pepe Le Tvor :)
 

LOPOVI KRAĐA IZUM KATANAC BICIKL MUČNINA
Scroll to Top