mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KONDOM KAO ALAT U PROIZVODNJI VINA

Kubanci su pronašli rešenje iz domaće radinosti za pravljenje vina. Za fermentaciju koriste kondome.

Dok se boca uvoznog vina u državnim prodavnicama pića prodaje za cenu koja je u visini pola mesečne plate, domaće vino je mnogo pristupačnije Kubancima, prenosi „Asosijeted Pres”. Jedan od proizvođača domaćeg vina, Orestes Esteves, poseduje stotine napunjenih krčaga „ poklopljenih” kondomima. Esteves ističe da kondome koristi, jer mu pomažu da uoči kada su sokovi spremni za flaširanje.

PRVO SVETSKO PLAVO VINO

Jedna španska kompanija uzdrmala je tradicionalnu vinsku industriju izvanrednim savremenim napitkom. Vino Gik Blue jeste kombinacija crnog i belog grožđa sa organskim pigmentima, slatkog je ukusa i jako plave boje. Kod nekih ljudi izaziva negodovanje, dok drugi uz njega nazdravljaju.

„Gik je nastao zabave radi, da malo uzdrma situaciju i vidi ima li sreće“, rekao je koautor Aritz Lopez. „Hteli smo da uvedemo novine i pokrenemo malu revoluciju, a vinska industrija izgleda kao savršen početak.“

LJUBITELJI VINA PAŽNJA ! NAJBOLJE VINO NA SVETU KOŠTA SAMO 5 EVRA!

Kako prenose grčki mediji, na renomiranom svetskom takmičenju u poznavanju vina iznenađujuću titulu pobednika odnelo je čileansko vino prilično skromne cene. Stručnjaci koji su se pripremili za test poznavanja vina na slepo proglasili su ovo vino kao najbolje na svetu u svojoj kategoriji. Crno vino poreklom iz Čilea košta samo 4,37 lira po boci i pokazalo se kao najbolje na svetu, ostavivši iza sebe vrlo skupe marke vina. Radi se o boci „Moneda Reserva Malbec” iz centralnog Čilea, proizvedene 2015. godine.

VODA KOJA POSTAJE VINO

Dvojica američkih etnologa navodno su uspela da izvedu transformaciju koja podseća na čudo iz Jevanđelja – pretvaranje vode u vino. Iako je tehnika koju su koristili izuzetno složena, do rezultata se dolazi jako brzo.

Scroll to Top