mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO SU BITNE KARDIO VEŽBE?

Vežbanje i raznovrsne druge aktivnosti u poslednje vreme postaju sve popularniji. Iako redovni odlasci u teretanu poboljšavaju vaš fizički izgled, primarni razlog zbog kojeg bi trebalo da ste fizički aktivni treba da bude vaše zdravlje.

Kardiovaskularne vežbe treba da budu primarne u svakodnevnim treninzima. Ova vrsta vežbanja povećava otkucaje srca i poboljšava cirkulisanje kiseonika u telu. U kardio vežbe spadaju hodanje, plivanje, biciklizam, trčanje, itd.

ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM ORGANIZMOM KADA PRESTANETE DA TRENIRATE?

Dešava se da posustanemo nakon napornog treninga, ili nakon nekog perioda konstantne fizičke aktivnosti. Ne treba odustati! Gimnastika i redovna fizička aktivnost su od izuzetne koristi za naše zdravlje. Evo šta se dešava sa vašim telom kada odustanete od fizičke vežbe.
Posle 10 dana: uticaj na moždani sistem
Fizička aktivnost pozitivno utiče i na moždani sistem – istraživači već godinama tvrde, a isto je pokazala i revizija studija iz 2013. godine. Naime, gubitak pamćenja starenjem se može odložiti ako ste redovno fizički aktivni.

SAVETI ZA PRAVU KIČMU VAŠEG DETETA

Početak škole je za male ljude velika promena. Posle vrtića, vaspitačice i igračaka, stižu u školu, gde se broj igara smanjuje, a broj zadataka povećava. Da bi ovaj veliki korak bio pravilan, treba olakšati đačke torbe, a đake naučiti kako da ih koriste. Težina ranca bi mogla da ostavi posledice na ramena deteta i tinejdžera.
Najveća težina koja se može nositi u školskom dobu ne bi trebalo da prelazi 15-20% telesne težine, ali veći deo učenika, barem jednom nedeljno, nosi teret koji ide od 22% do 27,5% sopstvene težine.
1. Teški rančevi i nepravilno držanje tela

Scroll to Top