mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SEZONSKI ČAJEVI KOJI ČISTE DIGESTIVNI SISTEM I OSLOBAĐAJU GA NAKUPLJENIH OTROVA

Ono što vidimo spolja zapravo je rezultat onoga što smo izbrisali iz organizma. Prema stručnjacima, dobro zdravstveno stanje počinje sistemom za varenje, koji služi organizmu kao štit. Digestivni trakt direktno je povezan sa mozgom, emotivnim stanjem, hormonima, kilogramima i opštim zdravstvenim stanjem. Čak i najmanji problem u sistemu za varenje (gasovi, dijareja, zatvor, nadutost. problemi gastrointestinalnog sistema) može da prouzrokuje intoleranciju na hranu, anksioznost, probleme sa kožom, česte infekcije, autoimune bolesti, pa i dijabetes.

NE PRETERUJTE SA ALKOHOLNIM PIĆEM, ONO VAM NEĆE UTOLITI ŽEĐ

Pivo i vino: polako sa konzumiranjem jer ne utoljuju žeđ

Da li ste znali da alkohol pospešuje dehidrataciju, odnosno pokreće hormon odgovoran za diurezu? Takođe otežava i varenje hrane.

Preterivanje u konzimiranju alkoholnih pića nikada nije dobro po zdravlje, ali posledice takvog preterivanja izraženije su tokom leta, kada stvar komplikuju visoke temperature i neke izmene životnih navika.
Navodimo vam pet stvari koje treba da znate pre nego što popijete dosta piva ili se napijete vina.

LOŠE NAVIKE KOJE PRAKTIKUJEMO NAKON JELA

Otežano varenje često zavisi od loših navika koje praktikujemo odmah nakon jela. Većina ljudi ima sopstveni ritual za period nakon pojedenog obroka - neki vole da pauziraju, neki da dremnu, pojedini da popuše cigaretu, dok drugi malo prošetaju. Ipak, neke od ovih navika mogu imati negativan efekat na varenje. Evo koje su najčešće greške.

Dremka

ŠTA SE DEŠAVA KADA PROGUTAMO ŽVAKU?

Svakom se bar jednom u životu dogodilo da proguta žvaku. Međutim, da li je istina da ona može ostati u našem stomaku sedam godina? Američko hemijsko udruženje nizom videa pod nazivom „Reakcije” objašnjava šta se to događa kada progutamo žvaku. Šta se dešava kada progutamo nešto što se ne može nazvati hranom? Gutajući žvaku, progutali ste sledeće: mešavinu sintetičkih elastomera poput poliizobutena i kopolimera izobutilena-isoprena (butil guma) i kopolimera stirena-butadien i polivinilacetat.

Scroll to Top