mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TAMNI PODOČNJACI – UMOR ILI NEŠTO DRUGO?

Kada god razmišljamo o tamnim kolutovima ispod očiju, koji kvare naš uvek željeni sveži izgled, smatramo da oni ukazuju na to da ostajemo budni do kasno noću i da malo spavamo. Međutim, postoji li još neki razlog?
Činjenica je da naše lice daje informacije o nama samima. Omogućava nam da lako drugima prenesemo svoje emocije i osećanja, ali sa sobom nosi i jednu manu ̶ toliko je lako da neko primeti kada smo umorni.

ŠIPAK - BILJKA KOJA ĆE POBOLJŠATI VAŠE ZDRAVLJE

Zima nas uvek iznova vraća starim pitanjima − kako se u sezoni prehlada opremiti dovoljnim količinama vitamina C koji će nas sačuvati dosadnih simptoma i omogućiti nam da bezbrižno uživamo u lepšoj strani zime? Naravno, ovo pitanje neretko prati kupovina limuna, čajeva i raznog voća koje marljivo nabavljamo. Šta ako vam kažemo da postoji biljka koju u tim našim pripremama zaboravljamo, a koja je dobro poznata u narodu, i koja ima dugu tradiciju lečenja brojnih bolesti i tegoba, od prehlade do reumatskih bolova? Biljka koja ima 20 puta više vitamina C od limuna?

POSLEDICE NEPRAVILNOG UDISANJA VAZDUHA

Postoje tri tipa disanja: abdominalno disanje, rebrano i disanje kroz usta. Najbolji način za udisanje vazduha jeste zapravo abdominalno disanje, dok druga dva načina mogu da prouzrokuju poteškoće.

Međutim, trebalo bi naglasiti da je od sva tri načina disanja, disanje na usta zapravo najštetnije, zato što usta nemaju mogućnost da prečiste vazduh, pa u telo ulazi mnogo više opasnih materija.
Savetujemo vam da ne potcenjujete ovu činjenicu, jer posledice mogu biti one koje ćemo vam navesti u tekstu koji sledi.

POSLEDICE NEPRAVILNE ISHRANE

Kada sat otkuca 15 časova osećate kako polako gubite koncentraciju… Vaša produktivnost se pogoršava, a žudnja za ugljenim hidratima postaje veća. Istraživanja pokazuju da je popodnevni umor posledica nepravilne ishrane. Pokušajte da izbegnete ove tri česte greške u ishrani.

Mnogima je preko potrebna popodnevna dremka. Zapravo, pospanost dostiže vrhunac noću i tokom popodneva. Ako uzimanje gutljaja vode ili relaksirajuća kupka ne mogu da vam pomognu da prevaziđete umor, možda treba da uzmete u obzir neke savete vezane za ishranu.

NEDOSTATAK SNA UTIČE NA POVEĆANJE APETITA

San je prirodna potreba ljudskog organizma. Davno je potvrđeno da je san neophodan kako bismo funkcionisali normalno u svakodnevnim aktivnostima, bili odmorni i orni za rad, osećali se zdravo i vitalno.

Scroll to Top