mesto za vašu reklamu

vaša reklama

U OVOM GRADU NE MOŽETE ŽIVETI POD KIRIJOM

Svako od nas je bar jednom bio u prilici da iznajmi kuću ili stan. Bilo da ste student koji zbog školovanja napušta svoj dom, ili ste dobili posao u nekom drugom gradu, razlozi su različiti.
Pronalazak odgovarajućeg životnog prostora ume da bude stresan i nimalo lak zadatak.

Red Info Portal vam prenosi informaciju u kojem gradu ne možete živeti pod kirijom.

Ako ste mislili da u svakom gradu možete iznajmiti prostor za stanovanje i da baš vi imate najviše problema oko istog, grešite.
Naime, postoji grad u kojem zakupljivanje stana ili kuće predstavlja dugotrajan proces, toliko dug da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda!

U pitanju je jedan od najomiljenijih turističkih gradova na svetu, Stokholm.
Ukoliko želite da živite u glavnom gradu Švedske, morate biti strpljivi jer je ovo grad u kojem ćete najteže iznajmiti kuću ili stan.

Podaci govore da je za iznajmljivanje kuće na duže vreme potrebno 9 godina, a ako biste želeli da živite u nekom od bogatijih naselja, možete čekati i do 20 godina. Da je to umarajuće i frustrirajuće iskustvo svedoči jedan francuski arhitekta koji od pre nekoliko godina živi u Stokholmu.
Otežavajuća okolnost je činjenica da je Švedska prva po broju stanovnika koji žive sami, te iz tog razloga nema slobodnih prostora.

Šveđane uglavnom doživljavamo kao hladne i zatvorene ljude, a da li su oni i avanturisti koji vole da često menjaju mesto svog boravka, ili je to posledica njihovog visokog životnog standarda, ostaje da zaključimo.

Ako ikada odlučite da se preselite u Stokholm, imajte u vidu ove podatke.
Red Info Portal vam poručuje da je #ljudski voleti i brinuti o sredini u kojoj živimo!

KUĆA STAN ŠVEDSKA STOKHOLM
Scroll to Top