mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PUTOVANJA KAO ŠKOLA ŽIVOTA

Volite putovanja i smatrate ih pravim zadovoljstvom, ali i načinom kroz koji čovek može dosta da nauči o sebi, o drugima, i svetu oko sebe? Upravo tako! Zaista putovanja možemo da uvrstimo u treninge izgradnje sopstvene ličnosti, a Red Info Portal vam prenosi koji su to kvaliteti čoveka koja putovanja mogu da ispolje.

Izlazak iz zone komfora
Spakovati prtljag i otići na put znači napustiti komfor i udobnost svog doma, te iz poznatog okruženja otići na mesto koje je za vas potpuno novo. To je neizbežan korak ka proširenju vaših horizonata i iskustvo koje ćete veoma ceniti i u ostalim oblastima svog života.

Poštovanje drugih kultura
Danas su mnoge kulture i njihovo poznavanje osuđene na predrasude koje se o njima prenose, a kada putujete, imate mogućnost da tuđu kulturu doživite na vlastitoj koži. Možete da naučite novi jezik, uočite karakteristične navike ili probate njihovu kuhinju. O nečemu možete stotinu puta čitati, ali je pravi osećaj tek kada to doživite na vlastitoj koži.

Živeti za trenutak
Bilo da stojite ispred egipatskih piramida, nekog arhitektonskog blaga ili pak netaknute prirode, jedva da ćete se koncentrisati na nešto drugo. Prilikom putovanja učite dragocenu sposobnost da uživate u trenucima koje proživljavate. Znate da ste na tom mestu samo određeno vreme i da se možda nikada nećete vratiti, i upravo to vam pomaže da uživate u svakom trenutku.

U strpljenju je moć
Nije bitno koliko često putujete, pre ili kasnije, vaš let može biti otkazan, možete izgubiti prtljag ili propustiti voz. To može biti frustrirajući doživljaj, ali samo ako mu to dozvolite. Budite smireni i pomirite se sa situacijom. Što pre se suočite sa problemom, pre ćete krenuti na put.

U jednostavnosti je lepota
Putovanje je dokaz da je manje zapravo više. Potpuno je besmisleno putovati sa teškim torbama u koje ste spakovali polovinu svog domaćinstva. Ponesite sa sobom samo osnovne stvari. Prilikom putovanje ćete naučiti da živite i pod skromnijim uslovima. Zapamtite da luksuz i komfor nisu cilj putovanja, oni mogu biti samo njegova dodatna vrednost. Pravi cilj i smisao putovanja je uživati u darovima koje vam svet pruža.

Materijalne stvari ne mogu da se mere sa snagom iskustva
Ako spadate u grupu ljubitelja putovanja, veoma dobro znate da se nijedna materijalna stvar ne može meriti sa pogledom na Veliki kanjon ili Ajfelov toranj. Iskustva koja prilikom putovanja stičete jesu nešto što će vam ostati zauvek i nešto što je mnogo skuplje od bilo koje materijalne stvari koju možete priuštiti.

 

PUTOVANJA KULTURA UŽIVANJE LJUDI TURIZAM
Scroll to Top