mesto za vašu reklamu

vaša reklama

OSTRVO JEJU ― MESTO IZ SNOVA I ZA NAUČNIKE I ZA TURISTE

Ostrvo Jeju nalazi se 130km južno od Korejskog poluostrva. Ono je ujedno i najveće ostrvo i najmanja provincija Južne Koreje. Na njemu se nalazi i najviši planinski vrh Južne Koreje ― Halasan, uspavani vulkan koji se izdiže 1950m iznad nivoa mora. Na ovom ostrvu postoje i tuneli lave, formacije bazalta, pećine sa podzemnim jezerima i 360 malih vulkana satelita koji okružuju ostrvo.

Ovo rajsko ostrvo smatra se višestrukim prirodnim čudom, zaštićenim od strane UNESKO-a kao deo svetske kulturne baštine. Geopark i Rezervat biosfere proglašeni su 2011. godine jednim od sedam svetskih čuda. Od 1966. godine ovo ostrvo je, takođe, i nacionalni park, a poznato je i kao Ostrvo ljubavi, uglavnom zbog tematskog parka posvećenog ljubavi. Na ovom ostrvu se nalazi i više od 200 autohtonih biljaka, 33 endemske vrste, 17 vrsta sisara, 8 vrsta amfibija, 198 vrsta ptica i više od 900 vrsta insekata.

Jeju je jedno od mesta iz snova za sve biologe, geologe, naučnike, ali i za sve znatiželjne turiste. Kojoj god od ovih grupa da pripadate, svakako ga vredi posetiti.

PRIRODA OSTRVO TURIZAM
Scroll to Top