mesto za vašu reklamu

vaša reklama

GDE PUTOVATI, A DA (ZA)OBIĐETE FRANCUZE

Zanimljivo je kako smo mi Balkanci uvek prikazani kao narod potpuno drugačijeg mentalnog sklopa od ostatka Evrope. Volimo naš narod, bar dok smo svi zajedno u" Srbijici", a kad odemo u inostranstvo ne javljamo se ni prvom komšiji ako ga slučajno sretnemo. Pa tako uvek volimo da putujemo na mesta gde nećemo sresti nikog svog i gde ćemo moći da se opustimo i da pričamo naglas stvari koje možda ne bismo smeli ni da pomislimo kod kuće.
Međutim, kako francuski mediji prenose, možda ipak nismo toliko drugačiji od naših severozapadnih komšija.

Skajskener je izdvojio države idealne za putovanje ukoliko želite da izbegnete priče o štrajkovima, političke debate i svakodnevne brige – drugim rečima ako želite da izbegnete Francuze. Putovanje je često sinonim za izolaciju, mnogi turisti žele da steknu utisak da su daleko od stvarnosti, pa nije čudno što ne žele da osobe na peškiru pored njih, ne govore isti jezik. Prema tome, umesto da idu u Španiju, Portugal, Italiju ili na Tajland, što su najpopularnije destinacje među Francuzima, treba istražiti manje posećena mesta. Kao takva mesta su prema ovom istraživanju, Crna Gora ( Kotor i nacionalni park Lovćen ) i Bugarska ( Sofija, sa svojim brojnim muzejima, i Plovdiv, poznat po rimskom amfiteatru iz II veka ). Za one koji hoće da otputuju malo dalje, preporučuje se Hong Kong, Tajvan, Južna Koreja, kao i Filipini. Skajskener takođe navodi Južnoafričku Republiku kao zanimljivu destinaciju, kao i Iran koji se u poslednjih par godina vratio na turističku scenu, poznat po arheološkim čudima, pustinjama i arhitekturi u Teheranu.

Na prvi pogled smo u čudu kada vidimo ovu informaciju, a na drugi ponosni jer se strani mediji interesuju i predlažu zemlje Balkana kao destinacije za odmor.

PUTOVANJA FRANCUZI ZEMLJE BALKANA IZOLACIJA KOTOR
Scroll to Top