mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PUTOVANJA KAO ŠKOLA ŽIVOTA

Volite putovanja i smatrate ih pravim zadovoljstvom, ali i načinom kroz koji čovek može dosta da nauči o sebi, o drugima, i svetu oko sebe? Upravo tako! Zaista putovanja možemo da uvrstimo u treninge izgradnje sopstvene ličnosti, a Red Info Portal vam prenosi koji su to kvaliteti čoveka koja putovanja mogu da ispolje.

JESTE LI ČULI ZA „PARISKI ŠOK”?

Grad svetlosti može biti zaslepljujuć. Toliko da od njega možete poludeti.

Često smo očarani slikama koje vidimo na filmskom platnu, slikama impresionista i stranicama modnih časopisa. A onda sletimo i vidimo sive oblake, grafite i neprijatne taksi vozače. Ubrzo shvatimo da nismo došli u grad iz Sartrovih pesama. Pariz je, poput svih gradova, mesto velikih kontrasta. Na neke ti kontrasti toliko jako utiču da dobiju „pariski sindrom”.

OSTRVO JEJU ― MESTO IZ SNOVA I ZA NAUČNIKE I ZA TURISTE

Ostrvo Jeju nalazi se 130km južno od Korejskog poluostrva. Ono je ujedno i najveće ostrvo i najmanja provincija Južne Koreje. Na njemu se nalazi i najviši planinski vrh Južne Koreje ― Halasan, uspavani vulkan koji se izdiže 1950m iznad nivoa mora. Na ovom ostrvu postoje i tuneli lave, formacije bazalta, pećine sa podzemnim jezerima i 360 malih vulkana satelita koji okružuju ostrvo.

MAJA ROGAN OTKRIVA TAJNE TURISTIČKIH VODIČA

Maja Rogan je turistički vodič koji svom gradu i turistima pristupa veselo i otvoreno, pokazujući im Srbiju i Beograd na zanimljiv, povremeno neočekivan i smešan, ali svakako vrlo poučan način. Želeći da podeli sa javnošću svoja iskustva sa turistima, odlučila je da napiše i izda dve knjige kratkih priča: „Turistički vešeraj” i „Turistički tartufi”, čiji je izdavač ona sama, a mogu se pronaći u knjižari „Papirna krila” u Knez Mihailovoj ulici broj 35.

DA LI STE SPREMNI DA SE ZALJUBITE U KULTURNE BISERE ŠPANIJE

Poznato je da Španija ima mnogo gradova koji svojom kulturom i običajima privlače i intrigiraju turiste iz čitavog sveta. Pored svetskih metropola za koje su svi čuli, poput Madrida i Barselone, ova zemlja ima još mnogo toga da pruži. Iz tog razloga vas pozivamo da posetite izložbu „Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine: 15 bisera Španije” u Institutu Servantes u Beogradu.

ITALIJA BESPLATNO DELI SVOJE ZAMKOVE

Ako ste ikada sanjali o tome da imate sopstveni zamak, evo prilike. Italija daje gotovo besplatno 103 objekta – zamkove, vile i gostionice. To znači da svako može početi da gradi sopstvenu verziju Zimovrela ili Livačke stene.

Međutim, postoji jedna začkoljica. Državna agencija za imovinu očekuje da se svako ko dobije besplatan zamak (ili bilo koji drugi od 103 objekta) posveti njegovom obnavljanju i restaurira ga, tako da se može koristiti kao turistička atrakcija. Da li će objekat postati hotel, spa, restoran ili ma šta drugo na vlasniku je da odluči.

NAJLEPŠA I NAJJEFTINIJA EVROPSKA MESTA KOJA OBAVEZNO MORATE POSETITI!

Idealno bi bilo kada bismo stalno bili u mogućnosti da putujemo, ali nam to često finansijska situacija ne dopušta. Međutim, da biste bili očarani istorijom i kulturom nepoznatih inostranih gradova, ipak ne mora biti neophodno da vaši novčanici budu puni para! Ovo su samo neki evropski gradovi koji vam pružaju prijatan, koristan i jeftin boravak, a Red Info Portal vam ih predlaže kao neke od sledećih destinacija koje biste mogli posetiti.

AKO RAZMIŠLJATE O KRATKOM PUTOVANJU, POLJSKA JE IDEALNA DESTINACIJA

Za doček Nove, 2017. godine, otišla sam u Krakov na pet dana. Nikad dotad nisam bila u Poljskoj, iako sam obišla većinu evropskih zemalja, pa sam htela da vidim nešto novo, obiđem grad o kome sam do tada čula dosta toga i upoznam kulturu koja mi se činila sličnom, a istovremeno i vrlo različitom od naše. Očekivala sam mentalitet relativno sličan našem, a dočekalo me je nešto sasvim drugačije.

OD SLEDEĆE GODINE MOŽETE RONITI DO OLUPINE TITANIKA

Godine 1912, 14. aprila, samo dva sata nakon sudbonosnog sudara sa ledenim bregom, „Titanik” je potonuo na dno Atlantskog okeana. Nalazi se na dubini od skoro 4.000 metara. Ovaj događaj su mnogi predstavili i na velikom platnu, ali retko ko je video brod. Sada luksuzna turistička kompanija u Londonu nudi osmodnevno putovanje do mesta gde je potonuo „Titanik”, ali posetioci će imati priliku i da zarone do olupine broda.

PUTUJTE SIGURNO UZ NOVI „PAMETNI” RANAC!

Trenutno postoje razni modeli rančeva na tržištu, pa je teško pronaći onaj koji ima sve što vam je potrebno kada putujete, a to su bezbednost, prostor za organizaciju, punjač za telefon.

Pages

Scroll to Top