mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SKRIVENO BLAGO NADOMAK VENECIJE

Planirate da posetite Veneciju? Skoknite do velelepnog zamka Kastelo del Katajo, starog 400 godina, koji se nalazi samo 50 kilometara od Venecije.
Italijanska uspavana lepotica smeštena je na obodu Euganejskih brda. Sagradila ga je porodica Obici oko 1570. godine, i sa oko 350 soba, on je jedan od najvećih zamaka Italije.
Budući da su se držali srednjovekovnih vrednosti i navika, sagradili su zamak, a ne grandioznu vilu kao što su gradili njihovi savremenici.

ŠTA TREBA ZNATI PRE PRVOG PUTOVANJA NA KUBU?

Kuba je jedna od najpopularnijih destinacija u Latino Americi. Međutim, put u ovu komunističku državu, koja je pod ekonomskim embargom već 55 godina, nije svakidašnje iskustvo. Evo naših saveta kako da se dobro pripremite.

POKRETANJE JEFTINOG SVEMIRSKOG TURIZMA

KOLORADO SPRINGS — Sedišta su udobna, ležerna sa naslonima za glavu kao najudobnija fotelja. Zidovi su tapacirani i beli, i svuda se nalaze ručke tako da astrounauti koji plutaju mogu da se drže kao ljudi u metrou.

ZAŠTO TREBA DA POSETITE ZAKARPATSKU OBLAST

Zakarpatska kultura sadrži mnogo elemenata susednih država, a objašnjenje za to nalazimo upravo u tome što se ova oblast nalazi na mestu gde se prepliću istorije raznih naroda i njihove tradicije, jezici i navike. Red Info Portal vam razloge zbog čega treba da posetite ovu zanimljivu oblast.

NAJLEPŠA I NAJJEFTINIJA EVROPSKA MESTA KOJA OBAVEZNO MORATE POSETITI!

Idealno bi bilo kada bismo stalno bili u mogućnosti da putujemo, ali nam to često finansijska situacija ne dopušta. Međutim, da biste bili očarani istorijom i kulturom nepoznatih inostranih gradova, ipak ne mora biti neophodno da vaši novčanici budu puni para! Ovo su samo neki evropski gradovi koji vam pružaju prijatan, koristan i jeftin boravak, a Red Info Portal vam ih predlaže kao neke od sledećih destinacija koje biste mogli posetiti.

BANGKOK JE NAJPOSEĆENIJI GRAD NA SVETU

Prošle godine Bangkok je premašio London i postao najposećeniji grad na svetu, a posetilo ga je čak 21,47 miliona turista. Rekord je postignut zahvaljujući interesovanju kineskih turista (kineski grad Kuenming je udaljen samo 2 sata letom), ali i kolapsu turističkih destincija Bliskog istoka prouzrokovanog strahom od terorizma.

TRADICIJA I ISTORIJA HARARA

Kada otkrijete Harar, autentični dragulj Etiopije, osećaj je kao da hodate kroz Hiljadu i jednu noć, koji više podseća na arapski nego na afrički grad. Ovo je četvrti po redu među najsvetijim islamskim gradovima u celom svetu, posle Meke, rodnog mesta Muhameda, Medine, središta prve muslimanske zajednice u istoriji, i Jerusalima, mesta iz kog Muhamed započinje svoj uspon ka nebu. Poseduje 82 džamije, od kojih tri datiraju iz 10. veka, i 102 sveta mesta.

DA LI JE ZA VAS ŽIVOTU U MAROKU?

Za sve pustolove koji bi se već sutra otisnuli u avanture širom sveta, ali ih u tome sprečavaju finansijske i druge okolnosti, ruski mediji donose nekoliko zanimljivih informacija o životu u Maroku.

JAHANJE SLONOVA ‒ TURISTIČKA ATRAKCIJA ILI UGROŽAVANJE ŽIVOTINJA?

Egzotične životinje kod nas često bude ogromnu radoznalost, pa možemo sanjati o tome da vidimo žirafu, pomazimo krokodila ili da jašemo slona. Veliku radoznalost kod turista budi upravo poslednja aktivnost. U nastavku sledi nekoliko razloga zasto je ovaj način interakcije sa divljom životinjom pogrešan.

1. Slonovi su zabranjeni u turističkoj industriji

AKO RAZMIŠLJATE O KRATKOM PUTOVANJU, POLJSKA JE IDEALNA DESTINACIJA

Za doček Nove, 2017. godine, otišla sam u Krakov na pet dana. Nikad dotad nisam bila u Poljskoj, iako sam obišla većinu evropskih zemalja, pa sam htela da vidim nešto novo, obiđem grad o kome sam do tada čula dosta toga i upoznam kulturu koja mi se činila sličnom, a istovremeno i vrlo različitom od naše. Očekivala sam mentalitet relativno sličan našem, a dočekalo me je nešto sasvim drugačije.

Pages

Scroll to Top