mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ISTORIJA TESTENINE – OD NASTANKA DO INDUSTRIJALIZACIJE

Jedna od neizostavnih namirnica koju skoro svi vole je testenina. Od špageta bolonjeze, makarona sa sirom, taljatela sa pesto sosom, pa do sočnih lazanja koje su čak omiljeno jelo slavnog nacrtanog mačka Garfilda, uvek možete pronaći najrazličitije recepte i zadovoljiti svoj apetit. Ali, testenina je prešla veoma dug put od svog nastanka do danas.

DA LI BISTE PROBALI KROFNE OD ŠPAGETA?

Kada pomislite na krofnu, sigurno nemate viziju o krofni napravljenoj od špageta. Okrugla, šuplja ili punjena kremom, prelivena čokoladom, posuta šarenim mrvicama – idealna je predstava o krofni. No, za one koji su naklonjeni ovoj omiljenoj poslastici, a ujedno su i veliki ljubitelji paste, osmišljeno je nešto potpuno novo i nesvakidšnje. Pomama za „hibridnim” krofnama je započela u Italiji.

MALA TAJNA SAVRŠENE TESTENINE

Koliko ste puta pokušali da kod kuće spremite autentičnu italijansku pastu i koliko vam puta to nije uspelo?
Iako deluje kao jednostavno jelo, pasta se najčešće sprema nepravilno. Pored klasičnog desetominutnog kuvanja testenina u vodi i prženja povrća i ostalih sastojaka za sos, donosimo vam i savet koji će vam pomoći da vaša pasta zadrži savršenu aromu.

Vrhunski šef kuhinje i vlasnik restorana „Fuscoˮ u Njujorku, Skot Konant, otkrio je jednostavnu tajnu za savršenu pastu sa sosom.

NAJREĐA PASTA NA SVETU ― TAJNI RECEPT ZNAJU SAMO TRI ITALIJANKE

Daleko od poznatog tamnoplavog mora, stenovita unutrašnjost Sardinije je vijugav lavirint dubokih ponora i neprobojnih masiva koji okružuju neke od evropskih najstarijih tradicija. Stanovnici ovde i dalje pričaju sardo, najbližu živu formu latinskog jezika. Bake i dalje oprezno posmatraju došljake kroz izvezene velove zavesa. A u skromnom stanu u gradu Nuoro, tanušna šezdesetdvogodišnja Paola Abraini ustaje svakog dana u 7 ujutru i počinje da pravi najređu pastu na svetu – „su filindeu”.

Scroll to Top