mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NOVA TEHNOLOGIJA NA STRANI NAŠE BEZBEDNOSTI

Moderna tehnologija radi na tome da poveća nivo bezbednosti na putevima. Ako ste preterali sa alkoholom, telefon vam može reći da ne bi trebalo da sedate za volan. Aplikacija na vašem telefonu otkriće da ste pod dejstvom alkohola i bez duvanja u senzor.
Ovom novom softverskom tehnologijom pohvalili su se izraelski inženjeri sa Univerziteta u Negevu. Analizirali su unete informacije sa senzora mobilnih telefona, pametnih satova, naočara i fitnes narukvica, iz kojih su naučili da čitaju govor tela.

TETOVAŽA KOJA SE SLUŠA JE NOVI IZAZOV ZA SVE LJUBITELJE MASTILA!

Tetovaže su oduvek smatrane za vizuelni medij, a zahvaljujući inovativnom spoju umetnosti i tehnologije, sada možete i da čujete tetovažu oslikanu na vašoj koži. Bilo da je u pitanju glas voljene osobe, vaša omiljena pesma ili neki poznati citat, možete ga stalno nositi na sebi i slušati kad god poželite.

ROBOTI ĆE USKORO MOĆI DA PROTUMAČE NAŠE EMOCIJE?

Neki roboti imaju kamere koje posmatraju naš govor tela, kao i algoritme koji im omogućavaju da uoče naše raspoloženje.

Čak i ljudima koji su sposobni da primete najsitnije detalje i mikroekspresije tokom komunikacije teško je da protumače emocije neke osobe na osnovu gestova, intonacije ili izražavanja. Hrabro je pretpostaviti da jedan robot može to isto da uradi sa današnjim tehnološkim razvojem. Međutim, jedno je sigurno ― idemo ka tome.

PROFESIJE KOJE ĆE OPSTATI U ERI ROBOTA

Tačno je da će doći vreme kada će mašine zameniti ljude u skoro svim poslovima. Međutim, postavlja se pitanje kada će se to dogoditi. Veštačkoj inteligenciji će biti izuzetno teško da izađe na kraj sa nizom poslova koji zahtevaju subjektivnost. Svaki od navedenih poslova zahteva jedinstvenu kombinaciju ljudske intuicije, moći rasuđivanja, empatije i osećajnosti, što je veoma teško postići kada je u pitanju veštačka inteligencija. Zajednički faktor svim ovim poslovima je ljudskost, koju je nemoguće zameniti tehnikom

KADA STARA TEHNOLOGIJA POSTANE NOVI TREND

Za one koji su rođeni u digitalnom dobu postoji mala verovatnoća da su doživeli magiju gramofona. Verovali ili ne, tehnologija stara 150 godina doživljava preporod u celom svetu. Tekst u nastavku govori vam o jednoj češkoj kompaniji, najvećem proizvođaču gramofona u zemji i njenom velikom doprinosu ovom novom pristupu snimljene muzike.

KAKO ZAŠTITITI LIČNE PODATKE PRI PUTOVANJU U SAD

Dragi čitaoci, mnoge stvari se uvode isključivo i samo zbog vaše bezbednosti, ali ipak ostaje taj gorak ukus u ustima koji moramo progutati da bi videli znamenitosti i osetili duh Amerike. Vest o kojoj vas informišemo donosi neka rešenja kako da vaše privatne fotografije ostanu samo vaše.

FEJSBUK IMA PAKLENI PLAN

Kako vam zvuči zamisao da računar ili telefon, predmet koji se upravo nalazi ispred vas, zna o čemu razmišljate ovog trenutka? Imaćete osećaj kao da se nalazite u filmu naučne fantastike ─ daleko ispred svog vremena ili kao da je smartfon prijatelj koji vas poznaje godinama i čita vam misli. Ovo nije šala. Iznenađenje tek sledi, a Red Info Portal vam prenosi najnoviji projekat najboljih naučnika koji rade za Fejsbuk.

DA LI SU JAVNE WI-FI MREŽE SIGURNE?

Javne Wi-Fi mreže nisu preterano sigurne, ali možemo preduzeti određene korake kako bismo se uz manji rizik povezali na njih.

„FOLKSVAGEN“ OSMISLIO POSEBNE NAOČARE ZA VIRTUELNO DIZAJNIRANJE

Nekada su dizajneri olovkom na papiru oživljavali mašine na četiri točka. Međutim, danas, pola veka kasnije, svedoci smo razvoja Virtuelne inženjerske laboratorije u Volfsburgu, glavnom sedištu kompanije „Folksvagen“, gde pomoću Majkrosoftovih HoloLens naočara inženjeri dizajniraju nove modele automobila. Jedan od njih je inženjer informatike Frenk Osterman, koji jednim potezom prsta ili glasovnom komandom menja boju karoserije, gume, blatobrane, svetla i retrovizore.

PAMETNE TELEFONE JE MOGUĆE POVEZATI SA SLUŠNIM APARATIMA

Kompanija „Apple” godinama radi na razvijanju slušnih aparata i aplikacija koje bi odgovarale ajfonu. Na stranici ove kompanije možete naći dugu listu modela, koji odgovaraju zahtevima kompatibilnosti slušnog aparata Federalne komisije za komunikaciju. Na istoj stranici nalazi se i vodič za korišćenje drugih dostupnih funkcija koje su ugrađene u iOS softver, poput zatvorenih natpisa i treperećih upozorenja.

Pages

Scroll to Top