mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KAKO ZAŠTITITI LIČNE PODATKE PRI PUTOVANJU U SAD

Dragi čitaoci, mnoge stvari se uvode isključivo i samo zbog vaše bezbednosti, ali ipak ostaje taj gorak ukus u ustima koji moramo progutati da bi videli znamenitosti i osetili duh Amerike. Vest o kojoj vas informišemo donosi neka rešenja kako da vaše privatne fotografije ostanu samo vaše.

FEJSBUK IMA PAKLENI PLAN

Kako vam zvuči zamisao da računar ili telefon, predmet koji se upravo nalazi ispred vas, zna o čemu razmišljate ovog trenutka? Imaćete osećaj kao da se nalazite u filmu naučne fantastike ─ daleko ispred svog vremena ili kao da je smartfon prijatelj koji vas poznaje godinama i čita vam misli. Ovo nije šala. Iznenađenje tek sledi, a Red Info Portal vam prenosi najnoviji projekat najboljih naučnika koji rade za Fejsbuk.

DA LI SU JAVNE WI-FI MREŽE SIGURNE?

Javne Wi-Fi mreže nisu preterano sigurne, ali možemo preduzeti određene korake kako bismo se uz manji rizik povezali na njih.

„FOLKSVAGEN“ OSMISLIO POSEBNE NAOČARE ZA VIRTUELNO DIZAJNIRANJE

Nekada su dizajneri olovkom na papiru oživljavali mašine na četiri točka. Međutim, danas, pola veka kasnije, svedoci smo razvoja Virtuelne inženjerske laboratorije u Volfsburgu, glavnom sedištu kompanije „Folksvagen“, gde pomoću Majkrosoftovih HoloLens naočara inženjeri dizajniraju nove modele automobila. Jedan od njih je inženjer informatike Frenk Osterman, koji jednim potezom prsta ili glasovnom komandom menja boju karoserije, gume, blatobrane, svetla i retrovizore.

PAMETNE TELEFONE JE MOGUĆE POVEZATI SA SLUŠNIM APARATIMA

Kompanija „Apple” godinama radi na razvijanju slušnih aparata i aplikacija koje bi odgovarale ajfonu. Na stranici ove kompanije možete naći dugu listu modela, koji odgovaraju zahtevima kompatibilnosti slušnog aparata Federalne komisije za komunikaciju. Na istoj stranici nalazi se i vodič za korišćenje drugih dostupnih funkcija koje su ugrađene u iOS softver, poput zatvorenih natpisa i treperećih upozorenja.

KAKO DA VIŠE NIŠTA NE ZABORAVITE UZ POMOĆ SVOG MOBILNOG TELEFONA

Čovekov mozak ima oko 100.000 miliona neurona sa sposobnošću skladištenja podataka koja bi mogla da se izjednači sa 2.5 miliona gigabajta, što bi, jednostavnije rečeno, bio jedan video visoke rezolucije u trajanju od 33 godine. Kako je onda moguće da, sa ovakvim potencijalom, svaki dan zaboravljamo neke od najjednostavnijih stvari? Stvar je u tome da česta rasejanost, nedostatak koncentracije ili čak nedostatak vežbi memorije čine da svaki dan zaboravljamo korisne podatke i da često moramo da ih zapišemo kako bismo ih zapamtili.

VRAĆA SE LEGENDARNI MODEL TELEFONA NOKIA 3310

Retko je koji model telefona zauzeo toliko prostora na društvenim mrežama u vidu šala, gifova i skečeva koliko telefon Nokia 3310. Za sve one koji osećaju nostalgiju prema ovom starom modelu, Red Info Portal prenosi lepe vesti, jer se ovaj telefon vraća u punom sjaju. Legendarni model telefona Nokia 3310 vraća se u prodaju. Jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih telefona prve polovine 2000-ih godina vraća se na tržište u modernizovanoj verziji.

5 MENTALNIH POREMEĆAJA KOJI SU NASTALI U DIGITALNOM DOBU

Teško je prisetiti se kako je izgledao život kada nam internet nije bio nadohvat ruke, pametni telefoni u džepovima, a laptopovi na svakom stolu. Danas, naši mozgovi ubrzano rade kako bi se prilagodili digitalnom dobu. Naučnici koji se bave proučavanjem kognitivnih procesa kažu da je vreme koje provodimo ispred ekrana promenilo način na koji čitamo i razumemo. Surfovanje internetom smanjilo je raspon naše pažnje i strpljenje, a takođe utiče i na naše pamćenje.

POKAZIVANJE ZNAKA ZA MIR NA FOTOGRAFIJAMA MOŽE DOVESTI DO KRAĐE IDENTITETA

Kako bismo ispali što bolje na fotografijama, razvijamo različite načine poziranja. One uključuju određeni položaj tela, facijalnu ekspresiju i gestikulaciju. Što se tiče gestikulacije, u svetu je vrlo rasprostranjena amblematska gestikulacija koja podrazumeva korišćenje univerzalnih znakova. Tako često srećemo na fotografijama mlade kako rukama pokazuju znak za mir ili podignut palac. U prvi mah u tome ne vidimo ništa loše. Ali da li ste ikada pomislili da zahvaljujući tim znakovima naš identitet može biti ukraden?

OPREZNO SA UREĐAJIMA KOJI SE AKTIVIRAJU GLASOVNIM KOMANDAMA

Jedna televizija iz San Dijega pre par nedelja izazvala je pravi skandal. Naime, prilog o devojčici koja je naručila kuću za lutke preko Amazon Eho uređaja svojih roditelja, prokrenuo je iste uređaje u kućama gledalaca da sprovedu slične narudžbine.

Sa televizije ,,CW-6" objasnili su da se nezgoda dogodila tokom jednog segmenta vesti o šestogodišnjakinji iz Teksasa, koja je svojim roditeljima napravila veliki račun zbog poručene kućice za lutke. Pred njihovim vratima našla se kućica za lutke od 160 dolara i 2 kg kolačića.

Pages

Scroll to Top