mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PROFESIJE KOJE ĆE OPSTATI U ERI ROBOTA

Tačno je da će doći vreme kada će mašine zameniti ljude u skoro svim poslovima. Međutim, postavlja se pitanje kada će se to dogoditi. Veštačkoj inteligenciji će biti izuzetno teško da izađe na kraj sa nizom poslova koji zahtevaju subjektivnost. Svaki od navedenih poslova zahteva jedinstvenu kombinaciju ljudske intuicije, moći rasuđivanja, empatije i osećajnosti, što je veoma teško postići kada je u pitanju veštačka inteligencija. Zajednički faktor svim ovim poslovima je ljudskost, koju je nemoguće zameniti tehnikom

KADA STARA TEHNOLOGIJA POSTANE NOVI TREND

Za one koji su rođeni u digitalnom dobu postoji mala verovatnoća da su doživeli magiju gramofona. Verovali ili ne, tehnologija stara 150 godina doživljava preporod u celom svetu. Tekst u nastavku govori vam o jednoj češkoj kompaniji, najvećem proizvođaču gramofona u zemji i njenom velikom doprinosu ovom novom pristupu snimljene muzike.

KAKO ZAŠTITITI LIČNE PODATKE PRI PUTOVANJU U SAD

Dragi čitaoci, mnoge stvari se uvode isključivo i samo zbog vaše bezbednosti, ali ipak ostaje taj gorak ukus u ustima koji moramo progutati da bi videli znamenitosti i osetili duh Amerike. Vest o kojoj vas informišemo donosi neka rešenja kako da vaše privatne fotografije ostanu samo vaše.

FEJSBUK IMA PAKLENI PLAN

Kako vam zvuči zamisao da računar ili telefon, predmet koji se upravo nalazi ispred vas, zna o čemu razmišljate ovog trenutka? Imaćete osećaj kao da se nalazite u filmu naučne fantastike ─ daleko ispred svog vremena ili kao da je smartfon prijatelj koji vas poznaje godinama i čita vam misli. Ovo nije šala. Iznenađenje tek sledi, a Red Info Portal vam prenosi najnoviji projekat najboljih naučnika koji rade za Fejsbuk.

DA LI SU JAVNE WI-FI MREŽE SIGURNE?

Javne Wi-Fi mreže nisu preterano sigurne, ali možemo preduzeti određene korake kako bismo se uz manji rizik povezali na njih.

„FOLKSVAGEN“ OSMISLIO POSEBNE NAOČARE ZA VIRTUELNO DIZAJNIRANJE

Nekada su dizajneri olovkom na papiru oživljavali mašine na četiri točka. Međutim, danas, pola veka kasnije, svedoci smo razvoja Virtuelne inženjerske laboratorije u Volfsburgu, glavnom sedištu kompanije „Folksvagen“, gde pomoću Majkrosoftovih HoloLens naočara inženjeri dizajniraju nove modele automobila. Jedan od njih je inženjer informatike Frenk Osterman, koji jednim potezom prsta ili glasovnom komandom menja boju karoserije, gume, blatobrane, svetla i retrovizore.

PAMETNE TELEFONE JE MOGUĆE POVEZATI SA SLUŠNIM APARATIMA

Kompanija „Apple” godinama radi na razvijanju slušnih aparata i aplikacija koje bi odgovarale ajfonu. Na stranici ove kompanije možete naći dugu listu modela, koji odgovaraju zahtevima kompatibilnosti slušnog aparata Federalne komisije za komunikaciju. Na istoj stranici nalazi se i vodič za korišćenje drugih dostupnih funkcija koje su ugrađene u iOS softver, poput zatvorenih natpisa i treperećih upozorenja.

KAKO DA VIŠE NIŠTA NE ZABORAVITE UZ POMOĆ SVOG MOBILNOG TELEFONA

Čovekov mozak ima oko 100.000 miliona neurona sa sposobnošću skladištenja podataka koja bi mogla da se izjednači sa 2.5 miliona gigabajta, što bi, jednostavnije rečeno, bio jedan video visoke rezolucije u trajanju od 33 godine. Kako je onda moguće da, sa ovakvim potencijalom, svaki dan zaboravljamo neke od najjednostavnijih stvari? Stvar je u tome da česta rasejanost, nedostatak koncentracije ili čak nedostatak vežbi memorije čine da svaki dan zaboravljamo korisne podatke i da često moramo da ih zapišemo kako bismo ih zapamtili.

VRAĆA SE LEGENDARNI MODEL TELEFONA NOKIA 3310

Retko je koji model telefona zauzeo toliko prostora na društvenim mrežama u vidu šala, gifova i skečeva koliko telefon Nokia 3310. Za sve one koji osećaju nostalgiju prema ovom starom modelu, Red Info Portal prenosi lepe vesti, jer se ovaj telefon vraća u punom sjaju. Legendarni model telefona Nokia 3310 vraća se u prodaju. Jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih telefona prve polovine 2000-ih godina vraća se na tržište u modernizovanoj verziji.

5 MENTALNIH POREMEĆAJA KOJI SU NASTALI U DIGITALNOM DOBU

Teško je prisetiti se kako je izgledao život kada nam internet nije bio nadohvat ruke, pametni telefoni u džepovima, a laptopovi na svakom stolu. Danas, naši mozgovi ubrzano rade kako bi se prilagodili digitalnom dobu. Naučnici koji se bave proučavanjem kognitivnih procesa kažu da je vreme koje provodimo ispred ekrana promenilo način na koji čitamo i razumemo. Surfovanje internetom smanjilo je raspon naše pažnje i strpljenje, a takođe utiče i na naše pamćenje.

Pages

Scroll to Top