mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TRIKOVI NA INSTAGRAMU KOJE NISTE ZNALI

Nakon što je Fejsbuk kupio deonice društvene mreže Instagram, sprovedene su brojne uzastopne novine na aplikaciji za pametne telefone, poput objavljivanja priča (Instagram story) i mogućnost objavljivanja više slika u okviru jedne objave, kao i uključenje uživo (Instagram live) i druge pogodnosti koje su još uvek skrivene i za koje veliki broj korisnika ne zna. Red Info Portal vam predstavlja neke korisne trikove sa Instragrama.

Prijava i brisanje komentara
Ako pratite osobe koje imaju nekoliko hiljada ili miliona pratilaca, to znači da ćete sigurno naići na brojne uvredljive komentare. Da bisite ovo izbegli, možete otići na podešavanja i i unutar opcije „Komentari” prijaviti neprimeren komentar biranjem opcije „Sakrij neprimereni komentar”, ili pak možete izbrisati komentare koji sadrže određene reči, koje možete obeležiti pomoću opcije „Posebne reči”.

Jednostavniji pregled priča (Instagram story)
Instagram je obezbedio brojne načine za pregledanje priča, pa tako, na primer, možete zaustaviti priču privremeno, neprestanim klikom na ekran vašeg telefona, kao što možete vratiti priče unazad pritiskom na levu stranu ekrana (ispod profilne slike korisnika), a za preskanje celokupnih priča ili prelazak na priče drugog korisnika, možete prevući prstom na levo.

Onesposobljavanje priča određenih korisnika
Ako pratite veći broj ljudi i primetite da neki od njih objavljuju veći broj priča, a vama to nije zanimljivo i u usto vreme ne želite da otpratite tu osobu, i za to postoji rešenje. Moguće je isključiti priče određenih korisnika, i to dužim pritiskom na priču tog korisnika u traci na početnoj strani, a potom biranje opcije „Isključi” (Mute).

Skrivanje svojih priča od pojedinih korisnika
Možete i sakriti svoje priče i tako onemogućiti određenoj osobi da ih pregleda, i to odlaskom na profil te osobe, a zatim pritiskanjem na tri tačke u desnom gornjem uglu ekrana i biranjem opcije „Sakrij svoju priču” (Hide your story).

Uključivanje obaveštenja za određenog korisnika
U susret vašoj želji da ne propustite nijednu objavu određenog korisnika, možete dobijati obaveštenja za svaku novu objavu određenog korisnika. Da biste to uradili, idite na profil korisnika i nakon što pritisnete tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana, izaberite opciju „Uključi obaveštenje za objave” (Turn on post notification).

Uređivanje filtera
Instagram nudi grupu raznovrsnih filtera, kojima se mogu obraditi slike pre objavljivanja. Ukoliko često koristite jedan filter, možete ga postaviti kao prvi filter. Sve što treba da uradite je da prevučete traku filtera do kraja i da pritisnete opciju „Uredi” (Manage), nakon čega će se pojaviti lista svih filtera. Da biste određeni filter premestili ispred nekog drugog, potrebno je da pritisnete i zadrzite prst na njemu i ga zatim prevučete na željeno mesto.

Pregled fotografija koje ste lajkovali
Instagram nema direktan način dolaska do pregleda prethodno lajkovanih fotografija, kao što je slučaj i na Fejsbuku, međutim moguće je pregledati te fotografije odlaskom na svoj profil, gde će vam se pritiskom na tri tačke pri vrhu ekrana otvoriti lista opcija, a odabirom opcije „Objave koje su vam se svidele” (Posts you've liked), pojaviće se sve fotografije koje ste lajkovali.

Korišćenje drugih aplikacija Instagrama
Instagram poseduje aplikaciju „Layout” predodređenu za lako sastavljenje grupe fotografija u jednu. Takođe poseduje i aplikaciju „Boomerang”, koja omogućava pravljenje kratkog video zapisa, koji prikazuje snimak od početka do kraja, a zatim ga vraća unazad, prikazujući ga od kraja do početka. Ove aplikacije možete skinuti na svoj telefon, a možete ih koristiti direktno preko Instagrama, prilikom dodavanja nove fotografije.

INSTAGRAM INTERNET TRIKOVI OPCIJE
Scroll to Top