mesto za vašu reklamu

vaša reklama

OD RECIKLIRANOG STAKLA DO BATERIJE

Red Info Portal vam predstavlja još jednu novinu u polju nauke, ali i ekologije takođe. Ljudska kreativnost ne prestaje da nas iznenađuje. Ovoga puta, dovela je do nečeg vrlo korisnog i bitnog za okolinu. Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji stvorili su nano-silikonsku anodu, važnu komponentu baterije, koja daje više energije. A možete li pogoditi od čega? Od otpada. Preciznije rečeno, od staklenih boca.

Kada se koriste sa litijum-jonskim baterijama, nano-silikonske anode mogu sačuvati i do četiri puta više energije u poređenju sa konvencionalnim anodama.

Čak i sa najsavremenijim programima, svake godine milijardi boca završi na deponiji. Međutim, one sadrže silicijum dioksid, glavnu komponentu anode, tako da ostaci čine deo super baterije.

Ljudska mašta je nepresušni izvor ideja. Uz pomoć mašte, čak i otpad može dobiti novu svrhu. Na ovaj način se podiže i ekološka svest kod ljudi, što je jako bitno u vremenu u kojem živimo. Treba podržati ovakve inovacije na polju ekologije i nadati se da će biti još ovako korisnih ideja.

NAUČNICI FLAŠA BATERIJA
Scroll to Top