mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ITKONEKT‒ MESTO GDE SE MOŽETE PRETVORITI U HEROJA

Ovog vikenda se čitava IT scena zajedno sa drugim, zainteresovanim posetiocima našla na ITkonektu. Kao i što se očekivalo, ljudi zaduženi za organizaciju su premašili naša očekivanja. Da biste uživali u inovacionim čarima IT industrije, bilo je potrebno samo da se registrujete i napravite profil na: www.it-konekt.com.

Iako je bila gužva na samom ulazu na događaj, sve je bilo tako organizovano da su se redovi kretali brzo i efikasno. Svi posetioci su na samom ulazu dobili narukvicu sa kojom su mogli da se povežu sa svim dešavanjima, a nakon toga počinje avantura.

Na ITkonektu ste mogli naleteti na vrlo raznolik sadržaj od kompanije Microsoft Development Center Serbia, pa sve do Mozzart kladionica.

Prva vizuelna stvar koju primetite jeste dobro poznata atmosfera koja vlada u IT kompanijama. Ona uključuje razne aparate uz pomoć kojih se možete opustiti i zabaviti na poslu, poput flipera, igrica, slagalica i nezamenljivog VR iskustva.

Posetioci su mogli da se zabave kroz kviz, ali i da osvoje Levi9 bicikl. Takođe se pružila prilika u vidu nagrada svima kojima basket (TeleSign basket) ide od ruke. Nagrade su se mogle naći i za one koji nisu aktivni u domenu sporta i više vole npr. slagalice, mozgalice, igranje flipera i drugo. Za sve one koji vole da se fotkaju tu je bila kompanija Deploy, a vi ste mogli da izaberete smešne naočare, brkove, usta i blesave fotografije bile bi vaše za tren oka. Svako od nas čezne da onaj unutrašnji superheroj u nama izbije na površinu. Kompanija Comtrade je posetiocima pružila tu mogućnost i svima su animacije sopstvenih herojskih podviga stigle na unetu mejl adresu, što je bilo veoma komično i zanimljivo. Kreativci su mogli da se oprobaju u crtanju grafita (Graffiti Wall) na štandu kompanije PRODYNA i osvoje VR Headset.

Na ITkonektu je bila i gejming zona, koja je verovatno usputnim posetiocima bila i najzanimljivija. Industriju igara su predstavile i manje srpske kompanije, kojima manjak budžeta nije uticao na talenat i kvalitet.

Sve što je pomenuto do sada posetioci su mogli da vide i isprobaju sasvim besplatno. Naravno, ovaj događaj je namenjen prevashodno IT stručnjacima, ali kao što ste videli mogu se zabaviti i dobro provesti i oni koji to nisu.

 ITkonekt je jedinstveni događaj u Srbiji. Neke od kompanija koje su nudile otvorena radna mesta su: Microsoft, Comtrade, Mozzart, Ubisoft, Deploy, Devtech i mnogi drugi.

Paralelno sa svim dešavanjima održavala se i konferencija koja se posebno naplaćivala. Na konferenciji su posetioci mogli da se informišu o inovacijama, da čuju stručna predavanja i da nauče nešto novo. Samim tim ovaj događaj je okupio studente informacionih tehnologija i tehničkih nauka, ali i one koji su već iskusni u ovoj industriji, kao i one koji su tek započeli svoje projekte.

Ovo je idealan način i fenomenalno realizovana ideja da se kompanije IT sektora u Srbiji umreže i razmenjuju svoje ideje i dostignuća.

Tekst: Marija Puljecović,Saša Aleksić

Foto:  Marija Puljecović,Saša Aleksić

IT KONEKT TEHNIKA GAMING
Scroll to Top