mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DA LI JE CRTEŽ BEZBEDNIJI OD ŠIFRE?

Broj korisnika pametnih telefona svakodnevno se povećava. Pojedinci ih najčešće koriste za pristup internetu, što znači da se upravo na ovim uređajima nalazi veliki broj ličnih podataka korisnika. Kako broj lozinki koje svakodnevno koristimo raste, tako se postavlja i pitanje o pravilnom načinu zaštite naših mobilnih telefona.

NOVA TEHNOLOGIJA NA STRANI NAŠE BEZBEDNOSTI

Moderna tehnologija radi na tome da poveća nivo bezbednosti na putevima. Ako ste preterali sa alkoholom, telefon vam može reći da ne bi trebalo da sedate za volan. Aplikacija na vašem telefonu otkriće da ste pod dejstvom alkohola i bez duvanja u senzor.
Ovom novom softverskom tehnologijom pohvalili su se izraelski inženjeri sa Univerziteta u Negevu. Analizirali su unete informacije sa senzora mobilnih telefona, pametnih satova, naočara i fitnes narukvica, iz kojih su naučili da čitaju govor tela.

OD RECIKLIRANOG STAKLA DO BATERIJE

Red Info Portal vam predstavlja još jednu novinu u polju nauke, ali i ekologije takođe. Ljudska kreativnost ne prestaje da nas iznenađuje. Ovoga puta, dovela je do nečeg vrlo korisnog i bitnog za okolinu. Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji stvorili su nano-silikonsku anodu, važnu komponentu baterije, koja daje više energije. A možete li pogoditi od čega? Od otpada. Preciznije rečeno, od staklenih boca.

SAT KOJI ODBROJAVA POSLEDNJE SEKUNDE VAŠEG ŽIVOTA

Sada postoji sat koji nas podseća na jedini termin koji ne možemo da otkažemo. Njegovo ime je Tiker, i on odbrojava minute, čak i sekunde pre nego što ćemo se suočiti sa smrću.

Takozvani „sat smrti” nije morbidno depresivan kao što se čini. Izumitelj ovog sata, Fredrik Kolting, veruje da Tiker ima upravo suprotan efekat inspirišući i motivišući ljude da „žive bolje”.

ROBOTI ĆE USKORO MOĆI DA PROTUMAČE NAŠE EMOCIJE?

Neki roboti imaju kamere koje posmatraju naš govor tela, kao i algoritme koji im omogućavaju da uoče naše raspoloženje.

Čak i ljudima koji su sposobni da primete najsitnije detalje i mikroekspresije tokom komunikacije teško je da protumače emocije neke osobe na osnovu gestova, intonacije ili izražavanja. Hrabro je pretpostaviti da jedan robot može to isto da uradi sa današnjim tehnološkim razvojem. Međutim, jedno je sigurno ― idemo ka tome.

MOZZILA FIREFOX QUANTUM — VELIKI NAPREDAK SVETSKE KOMPANIJE

Pre samo sedam godina Mozilla Firefox bio je najpopularniji internet pretraživač na svetu. Tada je počeo i vrtoglavi uspon Google Chrome-a, koji sada koristi oko 64% korisnika računara. Mozilla se nada da će Quantum verzijom Firefox-a, jednim od najvećih unapređenja za pregledač do sada, povratiti stare i steći mnoge nove korisnike.

NOVI MODELI MOBILNIH TELEFONA KOMPANIJE APPLE

Ova jesen donosi prave poslastice za sve ljubitelje telefona marke Apple. iPhone X će se u Srbiji pojaviti u prodaji 23. novembra, a Red Info Portal vam pomaže da odlučite da li je vreme da pređete na noviju generaciju.
 
    IZGLED I VELIČINA

PROFESIJE KOJE ĆE OPSTATI U ERI ROBOTA

Tačno je da će doći vreme kada će mašine zameniti ljude u skoro svim poslovima. Međutim, postavlja se pitanje kada će se to dogoditi. Veštačkoj inteligenciji će biti izuzetno teško da izađe na kraj sa nizom poslova koji zahtevaju subjektivnost. Svaki od navedenih poslova zahteva jedinstvenu kombinaciju ljudske intuicije, moći rasuđivanja, empatije i osećajnosti, što je veoma teško postići kada je u pitanju veštačka inteligencija. Zajednički faktor svim ovim poslovima je ljudskost, koju je nemoguće zameniti tehnikom

ZAŠTO JE RUSIJA TAKO DOBRA U PODSTICANJU ŽENA DA SE BAVE TEHNOLOGIJOM?

Setite se školskih dana i svih mogućih načina na koje ste učili tablicu množenja, dok je na kraju niste usvojili do granice da je znate čak i u pola noći. Irina Horoško, iz Zelenograda kraj Moskve, nije imala tih problema i već sa pet godina je znala da pomnoži bilo koja dva broja.

Pages

Scroll to Top