mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PROFESIJE KOJE ĆE OPSTATI U ERI ROBOTA

Tačno je da će doći vreme kada će mašine zameniti ljude u skoro svim poslovima. Međutim, postavlja se pitanje kada će se to dogoditi. Veštačkoj inteligenciji će biti izuzetno teško da izađe na kraj sa nizom poslova koji zahtevaju subjektivnost. Svaki od navedenih poslova zahteva jedinstvenu kombinaciju ljudske intuicije, moći rasuđivanja, empatije i osećajnosti, što je veoma teško postići kada je u pitanju veštačka inteligencija. Zajednički faktor svim ovim poslovima je ljudskost, koju je nemoguće zameniti tehnikom

ZAŠTO JE RUSIJA TAKO DOBRA U PODSTICANJU ŽENA DA SE BAVE TEHNOLOGIJOM?

Setite se školskih dana i svih mogućih načina na koje ste učili tablicu množenja, dok je na kraju niste usvojili do granice da je znate čak i u pola noći. Irina Horoško, iz Zelenograda kraj Moskve, nije imala tih problema i već sa pet godina je znala da pomnoži bilo koja dva broja.

KORAK KA BUDUĆNOSTI − OVO SU NOVI TEHNIČKI PRONALASCI

Automobil kameleon
Za one kojima sve lako dosadi ili žele da sve oko sebe savršeno ukombinuju sa svojim izgledom, stigao je idealan automobil. Radi se o automobilu koji menja boje! Model je nastao povodom stogodišnjice proizvodnje automobila. Ovaj model osim opcije „autopilot” ima i sposobnost da menja boje u zavisnosti od raspoloženja svog vlasnika.

ŠTA ZNAČI SIMBOL ZA UKLJUČIVANJE RAČUNARA?

Kada god vidite ovo dugme već vas asocira na uključivanje nekog elektronskog uređaja. Sigurno se nikad niste zapitali kakve veze ima crtica na kružiću sa uključivanjem nečega ali, kao i većina simbola koji nas okružuju u svakdnevnom životu, i ovaj ima ima svoje logično objašnjenje iako je dosta čudno i obmanjujuće.

KAMP ZA DRUŠTVENE MREŽE

Taman kad ste pomislili da je korišćenje tehnologije uzelo ogroman mah, evo nečeg što će nadmašiti i te misli. Umesto da odvikne adolescente od korišćenja Fejbuka, Instagrama, Snepčeta i Jutjuba, ovaj kurs u trajanju od 10 dana ima za cilj da produbi njihovo angažovanje na onlajn platformama tako da postanu „uticajni na netu” ili „zvezde” društvenih mreža.

TRIKOVI NA INSTAGRAMU KOJE NISTE ZNALI

Nakon što je Fejsbuk kupio deonice društvene mreže Instagram, sprovedene su brojne uzastopne novine na aplikaciji za pametne telefone, poput objavljivanja priča (Instagram story) i mogućnost objavljivanja više slika u okviru jedne objave, kao i uključenje uživo (Instagram live) i druge pogodnosti koje su još uvek skrivene i za koje veliki broj korisnika ne zna. Red Info Portal vam predstavlja neke korisne trikove sa Instragrama.

FEJSBUK TESTIRA NOVI PROGRAM ZA UOČAVANJE KORISNIKA SA SUICIDALNIM TENDENCIJAMA

Fejsbuk je počeo da koristi veštačku inteligenciju da bi identifikovao korisnike sa suicidalnim tendencijama. Naime, kako prenose engleski mediji, ova društvena mreža razvila je algoritme koji mogu da skeniraju statuse i komentare u potrazi za znacima upozorenja – frazama koje izražavaju zabrinutost okoline za korisnika ili učestalim pričama o tuzi i bolu.

ITKONEKT‒ MESTO GDE SE MOŽETE PRETVORITI U HEROJA

Ovog vikenda se čitava IT scena zajedno sa drugim, zainteresovanim posetiocima našla na ITkonektu. Kao i što se očekivalo, ljudi zaduženi za organizaciju su premašili naša očekivanja. Da biste uživali u inovacionim čarima IT industrije, bilo je potrebno samo da se registrujete i napravite profil na: www.it-konekt.com.

Pages

Scroll to Top