mesto za vašu reklamu

vaša reklama

CRVENI KRST BEOGRAD USPEŠNO JE REALIZOVAO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

Ada Ciganlija je ovog vikenda bila mesto gde se moglo naučiti mnogo toga poučnog i praktičnog. Održano je Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Čak dvadeset i sedam ekipa, koje čine najbolji takmičari iz Beograda, pokazali su se kao odlični u situacijama kada treba ostati smiren i staložen, a dovoljno hrabar i spreman da se spase nečiji život.

SAZNAJTE ZAŠTO JE ADA OVE SUBOTE NAJBEZBEDNIJE MESTO U SRBIJI

U subotu, 27. maja, na Adi Ciganliji, održaće se Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Otvaranje takmičenja biće održano na tribinama kod restorana „Jezero”, sa početkom od 10 časova. Takmičenje će otvoriti zamenik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović.

SAVRŠEN U SVOJOJ NESAVRŠENOSTI - KVAZIMODO

,,Znao sam da neću poboljšati situaciju ako je nazovem Kvazimodo, ali ovo je ime prosto išlo uz nju” – reči su čoveka koji je udomio, kako u šali i sam kaže, najružnijeg psa na svetu. Priču o njemu i njegovoj krznenoj prijateljici posve neobičnog imena prenosimo vam u celosti, preuzetu sa internet portala britanskog lista Gardijan.

SABLASNA ZABAVA U MAĐARSKOJ

Od ranih vremena antičke Grčke, sport je bio bitna stavka društva. Tada su discipline bile skromne, i pre svega praktične. Trčanje, trka dvokolica, bacanje kugle i koplja, rvanje – to su sve discipline koje su se mogle primeniti i u svakodnevnom životu. Kasnije, sport prelazi i u sferu zabave, te se javljaju i grupni sportovi koji nemaju praktičnu primenu, ali svakako neguju zdrav život i takmičarski duh. Možda je taj takmičarski duh zapravo kriv što su ljudi godinama smišljali razna takmičenja koja baš i nemaju veze sa sportom.

Scroll to Top