mesto za vašu reklamu

vaša reklama

U OVOM GRADU NE MOŽETE ŽIVETI POD KIRIJOM

Svako od nas je bar jednom bio u prilici da iznajmi kuću ili stan. Bilo da ste student koji zbog školovanja napušta svoj dom, ili ste dobili posao u nekom drugom gradu, razlozi su različiti.
Pronalazak odgovarajućeg životnog prostora ume da bude stresan i nimalo lak zadatak.

Red Info Portal vam prenosi informaciju u kojem gradu ne možete živeti pod kirijom.

MUZEJ PROMAŠAJA U ŠVEDSKOJ

Put do uspeha prepun je promašaja. Srećom, neko prati radove inovatora širom sveta, bira neuspele projekte i izlaže ih u muzeju. Ta osoba je Semjuel Vest, psiholog koji proučava kreativnost i rad. Ovakve projekte on izlaže u Muzeju promašaja, koji je otvoren ovog leta u Helsingborgu, u Švedskoj.

Među ovim čudnim projektima ima različitih vrsta promašaja, piše Gevin Hejns za časopis „Gardijan” (engl. The Guardian).

TRŽNI CENTAR U ŠVEDSKOJ SA POLOVNOM I RECIKLIRANOM ROBOM

U Švedskoj je otvorena robna kuća gde možete da kupite samo popravljene i iskorišćene stvari.

Šljašteći i hipermoderni tržni centri su izlozi materijalizma, a da ne govorimo tek o visokim cenama. Ali koncept robne kuće gde se nalaze samo stvari iz druge ruke ide putem ka uspehu. Ovde, međutim, nije reč o običnom second-handu, gde birate odelo iz druge ruke, nego o celoj robnoj kući. Tamo možete naći popravljene ili iskorišćene stvari, ali u dobrom stanju, toliko dobrom da izgledaju gotovo kao nove.

UMERENOST KAO ŠVEDSKI IMPERATIV

Tek što smo shvatili hygge“ ― dansku životnu filozofiju, a već se govori o novom, švedskom načinu života. „Hygge" je zaludeo svet svojim principima koji se zasnivaju na uživanju u malim, svakodnevnim stvarima, udobnosti i toplini. Za razliku od danskog recepta, švedski „lagom“ ima drugačiji pogled na svet. On podstiče umerenost i samodisciplinu, kao i preuzimanje kontrole nad sopstvenim životom. Poenta je živeti skromno, ali produktivno. Samu reč ,,lagom" možemo prevesti kao umeren, ali u figurativnom značenju.

DA LI JE ŽIVOT MAJKI U SVIM ZEMLJAMA ISTI

Nigde nije lako biti majka, ali u nekim zemljama je jednostavno lakše, zbog boljeg životnog standarda i posebnih olakšica koje su dostupne majkama. Elektronski mediji (www.dineroenimagen.com) prenose nam da su, prema godišnjem izveštaju organizacije „Save the Childrenˮ za 2015. godinu, Norveška, Finska i Island najpogodnija mesta za buduće majke.

UČENJE JE OPASNO PO ZDRAVLJE

Oni koji su studirali imaju veće šanse da dobiju karcinom. Ovo se pokazalo istinitim na uzorku celokupnog stanovništva Švedske, a o uzrocima se još uvek može samo nagađati.

Scroll to Top