mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO NIKADA NE TREBA IMATI PARAN BROJ TETOVAŽA?

Ukoliko se tetovirate, da li ste se ikada zapitali koliko tetovaža smete imati? Naime, postoji verovanje da na telu nikada ne treba imati paran broj tetovaža. Radi se o sujeverju koje je nastalo iz običaja mornara sa početka 18. veka.

UTORAK I PETAK TRINAESTI ― ZAŠTO IH SMATRAMO VESNICIMA NESREĆE?

Petak ili utorak trinaesti se danas u svim kulturama sveta smatraju nesrećnim danima. Trinaest je, veruje se, baksuzni broj, nosilac nesreća. Ali da li ste se ikada zapitali kako to da su baš najnesrećniji dani, po verovanju mnogih, upravo petak i utorak trinaesti? Ovo verovanje je toliko ustaljeno u svim delovima sveta da čak postoji i fobija, strah od ove kombinacije dana u mesecu i dana u nedelji. Reč je o paraskevidekatrijafobiji. Predstavljamo vam događaje i verovanja iz različitih kultura i religija koji se mogu smatrati uzrocima ovog sujeverja.

ZAŠTO RUSI NE SLAVE 40. ROĐENDAN?

Svaki narod ima svoje običaje, ali i svoja, ponekad čudna, sujeverja. Svi dobro znamo da Japanci u širokom luku izbegavaju broj 4. Japanci se trude da ga ni ne izgovaraju često, jer zvuči skoro isto kao i smrt na njihovom jeziku. Kao što Japanci imaju svoju popularnu tetrafobiju, tako Rusi imaju fobiju od broja 40. U manjoj meri, svakako, jer Rusi samo ne slave svoje četrdesete rođendane.
Zašto? Red Info Portal vam prenosi moguće razloge ovog čudnog sujeverja.
Negativni broj

Scroll to Top