mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KO JE PAMETNIJI, PSI ILI MAČKE?

Ako želite da zapodenete žučnu raspravu u društvu, dovoljno je da kažete da su mačke pametnije od psa ili obrnuto. Društvo će se istog trenutka podeliti u dva tabora, tabor ljubitelja pasa, koji će tvrditi da su psi pametniji i najbolji ljubimci i tabor onih privrženijih mačkama, koji će za svoje mezimice tvrditi isto to.

Oduvek su postojale žučne rasprave vlasnika pasa i mačaka o tome ko je inteligentniji. Studija koju su sproveli japanski naučnici u poznatom časopisu „Bihejvioralni procesi“ trebalo bi da pomiri vlasnike ovih životinja i da konačno stavi tačku na ovu temu.

PIJETE DO ČETIRI KAFE DNEVNO? IMAMO JEDNU VAŽNU VEST ZA VAS

Konzumirate do četiri šoljice kafe na dan? Ukoliko ste ranije čuli kako kažu da je ovo štetno za vaše zdravlje, najnovija studija u Americi pokazuje da je ovo bila pogrešna hipoteza.

Prema dr Eriku Hentegsu (izvršni dirketor međunarodnog naučnog Instituta za život (ILSI) u Severnoj Americi) veće količine kafe nisu štetne za naš organizam. Nakon detaljne analize koja je urađena da bi se videlo da li ova količina kafe (400mg) oštećuje srce, krvne sudove i reproduktivni sistem, pokazalo se da kafa nema nikakvog negativnog efekta.

DEČAK UŠTEDEO NOVAC ZA STUDIJE ZAHVALJUJUĆI SVOJOJ FIRMI ZA RECIKLAŽU

Sedmogodišnji dečak iz Kalifornije je živi dokaz da godine uopšte ne igraju bitnu ulogu. Kada imaš dobru ideju i entuzijazam sve ide lakše. Počelo je potpuno bezazleno − reciklaža flaša i limenki. Danas za novac koji je zaradio baveći se ovom delatnošću može sebi da priušti kvalitetno obrazovanje i pomogne najugroženijima.

Scroll to Top