mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DA LI PREVIŠE TELEFONIRANJA IZAZIVA TUMOR MOZGA?

Jedan italijanski sud označio je često poslovno telefoniranje mobilnim telefonom kao uzrok tumora mozga. Advokati pedesetsedmogodišnjeg tužitelja Roberta Romea pre nekoliko dana su pričali sa njim kao prvom osobom na svetu koja je dobila presudu na sudu, kada je reč o povezanosti korišćenja mobilnog telefona i razvijanja tumora mozga. Oštećeni bi trebalo da mesečno od osiguravajućeg društva dobija 500 evra zbog trajnog oštećenja sluha koje je izazvao tumor.

DA LI LJUDSKO UHO MOŽE DA SE IZOŠTRI?

Ovde nije reč o kozmetičko-hirurškom zahvatu „à la Spokˮ iz Zvezdanih staza. Pitamo se da li uho može da se koncentriše na jedan određeni zvuk i da ga na neki način izoluje iz zvučne pozadine u kojoj buka dopire sa svih strana.

Ovo isprva ne zvuči baš smisleno. Dok svoj pogled možemo da usmerimo na neke stvari i na njih se fokusiramo, čini se da je tako nešto sa čulom sluha nemoguće izvesti, jer se svi zvučni signali koji iz različitih pravaca dopiru do naših bubnih opni skupljaju u jedan jedini zvučni impuls koji izaziva njihovu vibraciju.

IGRAČKE KOJE EMITUJU ZVUK MOGU UGROZITI ZDRAVLJE VAŠEG DETETA!

Red Info Portal brine i o najmlađima!  Istraživali smo svetske medije i na španskom portalu Larazon pronašli zanimljivu vest o igračkama koje  ispunjavaju dane Vašim mališanima, a informacija koju Vam prenosimo može sa razlogom probuditi brigu u Vama.

Scroll to Top