mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NAJČUDNIJI UKUSI SLADOLEDA NA SVETU

Od potpuno crnog sladoleda do sladoleda sa ukusom kanabisa – Red Info Portal vam predstavlja spisak najneobičnijih sladoleda koje možda i probate ovog leta na nekom od putovanja.

Sladoled „all black“ (skroz crne boje). Ko zna šta bi na ovo imao da kaže Marko Polo, koji je u Italiji doneo prve sladolede iz Kine. U jednoj poslastičarnici u Los Anđelesu, „Little Damage Ice Cream Shopˮ, specijalitet je sladoled crne boje, čak i kornet, a za to je zaslužan aktivni ugalj.

AKO JEDEMO SLADOLED ZA DORUČAK, BIĆEMO PAMETNIJI?

Svi znamo da je sladoled jedna od najlepših poslastica, ali da li ste znali da nas čini pametnijima ako ga jedemo u jutarnjim časovima? Naučnici iz Japana zapanjili su mnoge svojim otkrićem da jedenje sladoleda za doručak može da utiče na povećanje mentalnog učinka i stepena agilnosti osobe. Pa ako je tako, najbolje da svako jutro započnemo sa ovom poslasticom, retki su oni kojima se to ne bi svidelo!

NOVI TREND ZA SLADOKUSCE – KOMBINACIJA SLADOLEDA I POMFRITA

Zamislite da postoji lokal koji u ponudi ima sve vrste ukusa i koji za vas kombinuje naizgled nespojive kombinacije. Upravo to je postao trend u Sidneju, u Australiji. Pomama za sladoledom koji se služi sa pomfritom je nastala u sidnejskom lokalu Bar Luca. Naime, ugostitelji ovog bara su stvorili modifikaciju tradicionalnog kanadskog jela „poutine”, koje se sastoji od pomfrita, rendanog parmezana i sosa.

SLADOLED OD KANABISA JE MARKETINŠKI TRIK ILI ISTINA?

U prodaji se pojavio sladoled novog ukusa. Zove se „cvet kanabisa” i možete ga probati u poslastičarnici „Perlecò di Alassio” u Rimu. Ovaj neobični sladoled nastao je s ciljem razvoja sajma koji se održava u italijanskoj regiji Liguriji.
„Cvet kanabisa” nije jedini slatkiš koji u svom sastavu ima konoplja. Kanabis se uveliko koristi u pravljenju kolača, keksa ili čokolade.

TUŽNO ZBOGOM SLATKIŠIMA SA KUPALIŠTA

Leto, sunce i sladoled. Uživanje na bazenu, u parku ili na igralištu uvek upotpuni poslastica. Međutim, u mnogim parkovima i na bazenima u Koloradu tome je došao kraj. Prema jednom izveštaju, grad Bulder zabranio je prodaju slatkiša na sveopšti užas mališana. Lokalne vlasti ovoga grada, zabrinute za zdravlje i telesnu masu svojih građana, rešile su da se uhvate u koštac sa ovom slatkom opasnošću i konačno stanu na put gojaznosti.

NAPRAVITE SAVRŠEN SLADOLED ZA SVA ČULA

Svi mi volimo sladoled, a leti prosto ne možemo da živimo bez njega. Uvek se pojavi neki novi ukus koji se mora probati, a onda posle ogromne porcije sladoleda sledi mala porcija griže savesti, jer opet nismo odoleli tom slatkom iskušenju. Ovog leta odlučite da spojite lepo i korisno – sami napravite svoj savršen sladoled, koji će biti hranljiv i pored toga što će pružiti osveženje i izvanredan ukus. Naravno, iako je hranljiv, on nije potpuno dijetalan i zato ga nemojte jesti baš previše.

KUGLA SLADOLEDA OD 730 EVRA

Dubai prednjači sa visokim cenama, ali kako prenose grčki mediji (www.patrisnews.com), sladoledžinica Scoopi Café, koja se nalazi u centru Atine, postaje pravi mali Dubai. Upravo ta sladoledžinica servira jedinstveni ukus sladoleda, napravljen od retkih sastojaka koji koštaju koliko i jedna prosečna plata u Grčkoj 2016. godine.

OMILJENA POSLASTICA U NOVOM RUHU - SLADOLED CRNE BOJE

Kome u vrelim danima ne pođe voda na usta pri pomisli na sladoled, u svim njegovim ukusima i bojama. Jedna poslastičarnica u Njujorku, Morgenstern’s Finest Ice Cream, pravi revoluciju novim sladoledom, ni manje ni više nego – zift crne boje. Naime, Instagram je preplavljen fotografijama ove ukusne poslastice koja boji usta i jezik u crno.

NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA – 10 NEVEROVATNIH PROIZVODA OD ZLATA

Za ljude se kaže da su najpametnija bića na svetu. Međutim, neretko ta bića umeju da rade i lude stvari – koje čak prelaze u glupost. Kako drugačije da opišemo nastanak ovih 10 nepotrebnih stvari od zlata – koje ćemo vam predstaviti u nastavku.
Toalet papir
Australijska kompanija „The Toilet Man” proizvela je toilet papir od 22-karatnog zlata, čije pakovanje košta „samo” 1.376.900 dolara. Papir je troslojan i mekan, i dobija se uz odabranu bocu šampanjca.

Scroll to Top