mesto za vašu reklamu

vaša reklama

9 NAČINA DA NAGOVORIMO DETE DA JEDE

Jedna od glavnih briga roditelja jeste ishrana deteta. Pogrešna verovanja, pritisak okoline, a i sami mediji dovode do našeg preteranog mešanja, te u većini slučajeva prouzrokujemo upravo ono što smo hteli izbeći – loše povratne reakcije.

Deca, kao i odrasli, imaju svoje razloge zašto ne jedu određene namirnice ili ih jedu u manjim količinama. To je ono što bi trebalo da ispitamo kako bismo kasnije mogli da pronađemo rešenje.

ZAŠTO NE TREBA KAČITI FOTOGRAFIJE DECE NA DRUŠTVENE MREŽE

Na mnogim društvenim mrežama često gledamo fotografije male dece. Većina ponosnih roditelja voli da se pohvali slikama svojih naslednika. Ipak, retko se razmišlja o rizicima koje sa sobom donosi postavljanje slika dece na internet. 

KAMP ZA DRUŠTVENE MREŽE

Taman kad ste pomislili da je korišćenje tehnologije uzelo ogroman mah, evo nečeg što će nadmašiti i te misli. Umesto da odvikne adolescente od korišćenja Fejbuka, Instagrama, Snepčeta i Jutjuba, ovaj kurs u trajanju od 10 dana ima za cilj da produbi njihovo angažovanje na onlajn platformama tako da postanu „uticajni na netu” ili „zvezde” društvenih mreža.

DECA KOJA ODRASTAJU U BILINGVALNIM PORODICAMA LAKŠE REŠAVAJU PROBLEME

Oni koji odrastaju u dvojezičnom okruženju rano nauče da se suočavaju sa nesporazumima i da ih razjašnjavaju.

Deca koja odrastaju u okruženju u kome se govore dva jezika nauče ih mnogo lakše nego odrasli. Ipak, i oni u svakodnevnom životu nailaze na prepreke. Tako su naučnici otkrili da deca iz bilingvalnih porodica češće upotrebljavaju neodgovarajuće reči, pogrešne rečenične konstrukcije ili za vreme razgovora pomešaju dva jezika. Razlog za to je sledeći: oni raspolažu sa manjim brojem reči po jednom jeziku.

UGASI MOBILNI I SLUŠAJ SVOJU DECU!

Na prvi pogled, porodični život isti je kao ranije – održali smo osnovne rituale koji čine jednu porodicu. Imamo večere, ekskurzije, porodična okupljanja – sve ono što nas drži na okupu. Međutim, postoji i ono „ali”.

RODITELJSTVO JE DAR KOJI POKLANJATE ILI TRAUMA KOJU NESVESNO NUDITE

Svi roditelji žele da imaju dobru i poslušnu decu. Žele da njihova deca budu ljubazna, i da izrastu u odrasle osobe korisne društvu. Međutim, mnogo manje se razmišlja o sadašnjosti, umesto da počnemo da gradimo temelj za budućnost. Pojedini roditelji smatraju da njihova deca dok su još mala treba samo da budu poslušna i misle da je to jedini cilj detinjstva. Posledica toga je da postoji sve više nezadovoljne dece i sve više odraslih koji su nesrećni.

DIGITALIZACIJA RODITELJSKE BRIGE

Prirodno je da se roditelji brinu za svoju decu, a moderno vreme i tehnologija doneli su nam potpuno novu dimenziju roditeljske brige.
Naime, kompanija iz Valensije MyWigo lansirala je novi uređaj za decu poznat kao „pametni sat”, sa GPS navigacijom koja omogućava roditeljima da u svakom trenutku budu sigurni gde se njihova deca nalaze. „Ovaj sat je namenjem porodicama sa ciljem da se umanji roditeljska briga i dobrinese bezbednosti njihovih mališana”, navodi valensijanska kompanija.

IGRAČKE KOJE EMITUJU ZVUK MOGU UGROZITI ZDRAVLJE VAŠEG DETETA!

Red Info Portal brine i o najmlađima!  Istraživali smo svetske medije i na španskom portalu Larazon pronašli zanimljivu vest o igračkama koje  ispunjavaju dane Vašim mališanima, a informacija koju Vam prenosimo može sa razlogom probuditi brigu u Vama.

DECA ŽUDE ZA INTERAKCIJOM

Bilo bi naivno, a i glupo reći da su deca očarana praktičnim aktivnostima koje podrazumevaju samoću, kao što su televizija ili igrice na 3D ekranu. Istina je da žude za interakcijom. Žude da upotrebe što više sposobnosti (fizičkih i duhovnih) koje poseduju, a nestrpljiva su da otkriju i ostale. Deca su oduševljena idejom da najvažniji čovek u njihovom životu (roditelj) može da ima slične potrebe kao i deca. Za dete je neverovatan osećaj, kada shvati da otac ili majka zaista uživa u aktivnostima sa njima, a ne pretvara se.

PLANIRATE DA KAZNITE DETE? IPAK RAZMISLITE O POSLEDICAMA VAŠE NERVOZE

Često se dešava da dete nešto zabrlja, dok roditelji različito reaguju u zavisnosti od situacije. Međutim, treba uputiti apel roditeljima da paze kako kažnjavaju svoje dete, jer nije svaka kazna bezazlena i može ozbiljno naškoditi detetu. Upravo takav slučaj kao surovo realan nam donosi vest o dečaku iz Japana koji se 6 dana vodio kao nestao, nakon što su ga roditelji izbacili u šumi iz automobila. Par ne mora da se boji kazne, kaže policija.

Scroll to Top