mesto za vašu reklamu

vaša reklama

RESTORAN U KOJEM KUVAJU ISKLJUČIVO BAKE

Svi uživamo u bakinoj kuhinji, zar ne? Zato je Džodi Skaravela otvorio restoran u kojem kuvaju isključivo bake!

Svakog dana u restoranu „Enoteka Marija”, na Staten Ajlendu, u Njujorku, po jedna baka iz različitih delova sveta vodi osoblje restorana i kreira meni po ugledu na hranu iz svoje zemlje.
„None” (ili „bake” na italijanskom) dolaze iz celog sveta – iz Šri Lanke, Perua, Irske, Grčke, Rusije. Svaka od 30 članica tima mora jednom imati zadatak glavnog kuvara.

BEZGLUTENSKI BEOGRAD

Iako je vrlo popularna u poslednje vreme, o bezglutenskoj ishrani raspravljaju nutricionisti širom sveta. Dok jedni naglašavaju prednosti oslobađanja tela od lepljivog proteina kao što je gluten, drugi ipak vide negativne posledice odricanja hranje koja ga sadrži. Činjenica je da je celijakija ili intolerancija na gluten ozbiljan zdravstveni problem koji zahteva izbegavanje ovog proteina. Broj osoba sa ovim vidom oboljenja je sve veći, pa se na policama beogradskih marketa i prodavnica zdrave hrane može naći širok asortiman bezglutenskih proizvoda.

MALA TAJNA SAVRŠENE TESTENINE

Koliko ste puta pokušali da kod kuće spremite autentičnu italijansku pastu i koliko vam puta to nije uspelo?
Iako deluje kao jednostavno jelo, pasta se najčešće sprema nepravilno. Pored klasičnog desetominutnog kuvanja testenina u vodi i prženja povrća i ostalih sastojaka za sos, donosimo vam i savet koji će vam pomoći da vaša pasta zadrži savršenu aromu.

Vrhunski šef kuhinje i vlasnik restorana „Fuscoˮ u Njujorku, Skot Konant, otkrio je jednostavnu tajnu za savršenu pastu sa sosom.

ZA PRISTOJNO PONAŠANJE DECE U RESTORANU SLEDI POPUST

Sedite u restoranu i razgovarate sa prijateljem i primećujete da se u tihom i svečanom ambijentu počinje čuti dečja graja. Ništa neobično, višečlana porodica je došla na ručak, baš kao i vi sa vašim prijateljem. Međutim, dece je više nego obično i odjednom bi svako od njih želelo nešto da kaže, a ujedno sede baš u vašoj blizini. Priča jednog dečaka, prekinuta je vriskom devojčice pored njega, pa je to prouzrokovalo kreštanje dečaka pored, a sve to su nadgledali petogodišnji blizanci koji su počeli da oponašaju sve zvukove koje su čuli od druge dece.

MRŠAV ILI DEBEO KONOBAR?

Ako se setite skorijih poseta restoranima, razmislite kakav je bio konobar koji vam je preporučio da poručite onaj ukusni čokoladni slatkiš sa prelivom od višanja. Psihološka istraživanja govore da je veća verovatnoća da ćemo naručiti dezert u restoranu ako nas služi kurpulentni konobar. Verovali ili ne, i to ima uticaja na odabir naše poslastice.

Naše ponašanje je veoma uslovljeno time ko je sa nama, i to ne važi samo za ljude koji nas okružuju već i za naša očekivanja kao i očekivanja koja mislimo da oni imaju od nas.

Scroll to Top