mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTITIMO PRIRODU IZBEGAVAJUĆI KORIŠĆENJE PLASTIKE

O ekologiji i zaštiti životne sredine se dosta govori. No, po svemu sudeći, time se manje bavi nego što bi trebalo. Priroda zahteva negu svakog dana, a to zavisi od nas. Mi smo tu kako bismo je učinili lepšom i urednijom. Samo jedan od primera koji nas navodi na razmišljanje o tome koliko vodimo računa o životnoj sredini jeste problem plastike. Možda će vam biti fascinantna činjenica da je u stomaku kita koji se nasukao na obali plaže u Norveškoj pronađena velika količina sitne plastike i 30 kesa.

BICIKL OD RECIKLIRANIH MATERIJALA

Reciklaža podrazumeva proces kojim se otpad prerađuje u osnovnu sirovinu koja može poslužiti za proizvodnju istih ili nekih drugih proizvoda. Reciklažni materijali uključuju mnoge vrste stakla, papira, metala, plastike, tekstila, i elektronike. Dakle, plastične boce, reciklirani karton i gume mogu biti sasvim dovoljne za proizvodnju ekološkog bicikla.

DEČAK UŠTEDEO NOVAC ZA STUDIJE ZAHVALJUJUĆI SVOJOJ FIRMI ZA RECIKLAŽU

Sedmogodišnji dečak iz Kalifornije je živi dokaz da godine uopšte ne igraju bitnu ulogu. Kada imaš dobru ideju i entuzijazam sve ide lakše. Počelo je potpuno bezazleno − reciklaža flaša i limenki. Danas za novac koji je zaradio baveći se ovom delatnošću može sebi da priušti kvalitetno obrazovanje i pomogne najugroženijima.

Scroll to Top