mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PLANIRATE DA KAZNITE DETE? IPAK RAZMISLITE O POSLEDICAMA VAŠE NERVOZE

Često se dešava da dete nešto zabrlja, dok roditelji različito reaguju u zavisnosti od situacije. Međutim, treba uputiti apel roditeljima da paze kako kažnjavaju svoje dete, jer nije svaka kazna bezazlena i može ozbiljno naškoditi detetu. Upravo takav slučaj kao surovo realan nam donosi vest o dečaku iz Japana koji se 6 dana vodio kao nestao, nakon što su ga roditelji izbacili u šumi iz automobila. Par ne mora da se boji kazne, kaže policija.
To je kazneno delo o kojem ceo Japan diskutuje: Bračni par Tanuka je svog sedmogodišnjeg sina Jamata izbacio iz automobila na ivici planinskog puta.
Dečak je pre toga u obližnjem parku gađao ljude kamenjem. Par je nastavio da vozi oko pola kilometra i onda su se vratili. Ali od Jamata se izgubio svaki trag. Nestao je na ostrvu Hokaido u jednoj šumi. Specijalne trupe za potragu su tražile dečaka šest dana. Nekim čudom je ostao živ i zdrav. Preživeo je šest noći u kolibi koju je pronašao, nije ništa jeo i nije nikoga sreo.
Bez obrzira na pobunu javnosti, par će ostati nekažnjen. “Nećemo se prema tome odnositi kao prema zločinačkom delu”, rekao je jedan policajac, kako izveštava “Guardian”.
Dečak se očigledno već pomirio sa ocem. I to još u bolnici, u koju su doneli dečaka. U jednom televizijskom intervjuu, kako izveštava “BBC”, je otac ispričao da se izvinio svom sinu. Na to je Jamato rekao: “Ti si dobar otac, opraštam ti.”
Dečak je ispričao vlastima da je plakao i da je izgubio orijentaciju u šumi. Pešačio je oko pet sati dok nije pronašao kolibu. Vodu je pio sa slavine koju je našao na zemljištu.
U međuvremenu je dečak napustio bolnicu.
Ovu vest je preneo nemački medij “Špigl” koji, kao i japanska policija, blagonaklono gleda na kaznu koju je ovaj par sproveo i nije osuđivački nastrojen prema njima.

DECA RODITELJI KAŽNJAVANJE ZLOČINAČKO DELO
Scroll to Top