mesto za vašu reklamu

vaša reklama

AKO STE LJUBITELJ PSIHOLOGIJE ONDA JE RADIONICA „AKCIONI POTENCIJAL“ MESTO ZA VAS

Znate kako kažu: „Znanja nikad dosta“. Ukoliko vas zanima psihologija ili želite da upotpunite znanje iz ove oblasti, Red info portal vas poziva da posetite novoosnovani klub studenata psihologije sa Fakulteta za medije i komunikacije − „Akcioni potencijal“.

Klub je osnovan nedavno sa ciljem da osvesti zajednicu o psihološkim fenomenima i obezbedi studentima FMK-a, kao i drugim posetiocima, jedno novo i interesantno iskustvo. Osnivači kluba, razočarani malim brojem vannastavnih aktivnosti koje se tiču psihologije, na ovu ideju došli su upravo iz tih razloga, kako bi studentima svoje katedre omogućili da izučavaju svoju nauku i van predavanja, kao i da bi im dali priliku da pokažu svoju kreativnost u osmišljavanju novih projekata.
„Klub istovremeno omogućava studentima da se bave psihologijom i da stupaju u kontakt sa psihološkim zajednicama Srbije, ali i pruža priliku da se ljudi upoznaju sa radom FMK-a i našom katedrom, koja je veoma dobro organizovana.“, rekle su nam članice ovog kluba.

Članovi kluba su odlučili da prvi događaj, od niza predstojećih, bude filmsko veče. Emitovan je film iz 1957. godine „Tri lica Eve“ (engl. Three faces of Eve). Ostvarenje je bazirano na istinitom događaju i prati život devojke sa poremećajem višestruke ličnosti. Nakon filma organizovana je i diskusija o samom poremećaju, kojoj je pripomogla i dr Olga Čolović, asistent na predmetu psihopatologija. Projekciju je ispratilo više od 130 posetilaca, koji su čitav događaj ocenili pozitivnim komentarima.

Sledeće predavanje pod nazivom „Psihoterapija savremenog života“, geštalt psihoterapeuta Nikole Krstića, zakazano je za 23.05. od 19h, u Sali 8, na četvrtom spratu zgrade FMK-a (Karađorđeva 65).
Predavanje je posvećeno uticaju savremenog načina života na društvo i pojedinca, a neka od pitanja na koja će Nikola Krstić odgovarati su: kako novi uslovi i vrednosti utiču na kretanje čoveka?; Da li psihopatologija postaje „normalno“ stanje?; Sa kojim se preprekama savremeni čovek susreće tokom potrage za autentičnošću?

U uspešnost kluba se možete uveriti i sami već u utorak, na predavanju „Psihoterapija savremenog života“, mi ga svakako nećemo propustiti. Vidimo se!

 

 

PSIHOLOGIJA KURS
Scroll to Top