OPORAVAK 1

Foto: FOTO: CRVENI KRST BEOGRAD

ZAVRŠEN OPORAVAK DECE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA NA MITROVOM POLJU

Crveni krst Beograd sproveo je još jedan u nizu projekata koji za cilj imaju pružanje pomoći i podrške deci iz socijalno ugroženih porodica. Akcija pod nazivom „Pokažimo im šta znači ljubavˮ obezbedila je značajna sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta — program „Oporavak socijalno ugrožene deceˮ. Zajedno sa građanima i kompanijama prikupljen je novac koji je omogućio višednevni boravak za mališane uz svakodnevne aktivnosti u odmaralištu na Mitrovom Polju, kod Aleksandrovca.

OPORAVAK 2

Foto: FOTO: CRVENI KRST BEOGRAD

 

Deca su bila podeljena u dve grupe, koje su boravile na Mitrovom Polju u periodu od 5. do 12. avgusta i od 12. do 19. avgusta, a kroz program je prošlo ukupno 153 mališana, uzrasta od 8 do 13 godina. O njima je brinuo tim vaspitača, dve volonterke Crvenog krsta Zvezdara i lekar, a svakodnevne aktivnosti podrazumevale su niz radionica, kupanje na bazenima, zabavne i sportske programe i drugo.

OPORAVAK 3

Foto: FOTO: CRVENI KRST BEOGRAD

 

Program je realizovan uz nesebičnu podršku i solidarnost građana, koji su uz uplatnice za račun JKP-a „Infostan tehnologije” tokom aprila dobili i poziv Crvenog krsta da se priključe akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženoj deci. Zahvaljujući njihovoj humanosti, preko ovih uplatnica prikupljena je suma od 2.579.033 dinara, a novac je uplatilo 6270 domaćinstava.

OPORAVAK 4

Foto: FOTO: CRVENI KRST BEOGRAD

 

Ovoj sumi dodata je i suma prikupljena iz kasica Crvenog krsta za dobrovoljne priloge, postavljenih u objektu kompanije IKEA, a na taj način prikupljeno je još 465.203 dinara.

OPORAVAK 5

Foto: FOTO: CRVENI KRST BEOGRAD

 

Zahvaljujemo svim građanima koji su svojom dobrom voljom pomogli da se projekat realizuje i da se na lica mališana ponovo vrati osmeh. Njihovo odrastanje obeleženo je teškom porodičnom situacijom, a svaka prilika u kojoj se osećaju sigurnim i srećnim za njih znači mnogo. Slike koje gledate mogu dočarati samo deo radosti i ispunjenosti koju su osetili. Red Info Portal poziva sve građane da i u budućnosti podrže ovakve akcije i pomognu da i se i oni najugroženiji ponovo osete srećnim i sigurnim.

 

Prijatelj portala