SLOMLJEN TELEFON

Foto: PIXABAY

VAZDUŠNI JASTUCI ZA PAMETNE TELEFONE

Ako vam telefon često ispada i do sada ste već oštetili nekoliko njih i ako mislite da maske koje su nam dostupne nisu dovoljne, bićete oduševljeni ovim tekstom. Naime, maske za telefon će biti prevaziđene, jer nam stižu vazdušni jastuci koji će štititi vaš telefon od pada i fatalnog ishoda. 

Genijalna aplikacija Spider (Spider App), napravljena ove godine, čuva displej vašeg pametnog telefona od posledica pada. Sistem koji je razvio Filip Frenzel (Philip Frenzel), student mehatronike (malo mehanike, malo elektronike) sa Univerziteta iz Alena (Nemačka), predstavlja tip vazdušnog jastuka za mobilne telefone koji uz pomoć 8 elastičnih krakova, koji se u slučaju pada otvaraju, čuva telefon od katastrofe.

Amortizeri koji se savijaju u unutrašnjost posebne navlake za pametni telefon aktiviraju se inercijalnim senzorima, koji u slučaju da je to neophodno pokreću otvaranje. Oslobađanje krakova je gotovo trenutno, a brzina izlaska amortizera jeste ono što omogućava sistemu da štiti mobilni telefon u slučaju pada sa umerene visine. 

 

SLIKANJE TELEFONOM

Foto: PIXABAY

Nakon spašavanja telefona, krakovi se mogu odmah saviti u unutrašnjost maske i istog trenutka su spremni da se suoče sa novim padovima: cela oprema za zaštitu sačinjena je od navlake koja je svega malo deblja od onih na koje smo navikli. Ova inovacija je donela Frenzelu posebnu nagradu Nemačkog udruženja za mehatroniku (German Mechatronics Society). Dobra vest je da ćemo uskoro moći da naručimo ovaj izum preko Kikstartera.

Ova inovacija se čini genijalnom i korisnom jer se mnogima od nas dešavalo da ispustimo svoj telefon. Verujemo da vam je dobro poznat osećaj panike i straha od podizanja telefona sa zemlje jer ne možete da se suočite sa mogućim posledicama. Nadamo se da će ova futrola uskoro biti dostupna i nama i jedva čekamo da se upoznamo sa njenim mogućnostima.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? Da li smatrate da vam je potrebna ovakva vrsta zaštite za telefon? 

 

 

Prijatelj portala