STOLICE

Foto: PIXABAY

SELIMO APLAUZ U VAŠE DOMOVE!

#BUDIHEROJOSTANIKODKUĆE

 Zahvaljujući internetu i tome koliko tehnika napreduje iz dana u dan, i najteži dani su nam olakšani tako što nam je pružena mogućnost da posetimo raznorazna mesta online.

Pozorišta masovno izbacuju svoje predstave na različite platforme, i time nam omogućavaju da neke predstave odgledamo po prvi put, ili da se veliki ljubitelji pozorišta podsete nekih legendarnih komada.

Ovaj odgovoran pristup, a i podrška koju su ustanove kulture pružile građanima, od velikog je značaja za društvo u celosti.

Odgovoran pristu problemu, i aplauz koji nikako ne bi dobro zvučao u praznim salama pozorišnih kuća selimo u vaše domove!

 

NARODNO POZORIŠTE BEOGRAD

Narodno pozorište u Beogradu je za vas uspelo da omogući pristup delu njihovog programa. To znači da ćete na sajtu Narodnog pozorišta moći da nađete repertoar sa predstavama, operama i baletima koji će vam biti dostupni virtuelno. Na sajtu ćete naći sve potrebne informacije poput linka koji vodi do pozorišnog komada ili pak vremenskog intervala u kojem će se on izvoditi. Bitno je da znate da se pozorišni komadi puštaju samo u ono vreme u koje je navedeno i da ne postoji mogućnost da ih pogledate kasnije iz prostog razloga što se snimci ne čuvaju.

SAJT NARODNO POZORIŠTE BEOGRAD

NARODNO POZORIŠTE YOUTUBE

 

STOLICE

Foto: PIXABAY

 

NARODNO POZORIŠTE NIŠ

Zbog nemogućnosti daljeg planiranja repertoara, Narodno pozorište Niš je odlučilo da napravi online repertoar i da putem linka budete u mogućnosti da pogledate neke od najboljih i najgledanijih predstava niškog teatra. Kako bismo vam boravak kod kuće učinili što prijatnijim i ovaj prekid pozorišnog života što kraćim, odlučili su da nam tri puta nedeljno prikazuju snimke  predstava. Predstave možete pogledati na linku koji ćemo objaviti, kao i na društvenim mrežama uz napomenu da će linkovi sa svakom predstavom biti aktivan 48 sati, a nakon toga će dolaziti do zamene pozorišnih komada koji se prikazuju.

.SAJT NARODNO POZORIŠTE NIŠ

STOLICE STAR BIOSKOP

Foto: PIXABAY

 

ATELJE 212

Atelje 212 je, kako kažu, i tokom vanredne situacije sa svojom publikom. Oni svoj repertor za online predstave objavljuju početkom svake nedelje, a svakog utorka, četvrtka i subote u 20 časova na njihovoj facebook stranici emitovaće se snimljene predstave

FACEBOOK ATELJE 212

PRAZAN BIOSKOP

Foto:

 

 

STUDIO CENTAR

Ni mlađa publika svakako nije oštećena, te je Studio Centar omogućio gledanje veoma edukativnih predstava za mlade, koje će se emitovati svakog četvrtka u 20h na njihovom youtube kanalu.

YOUTUBE STUDIO CENTAR

PRAZNE FOTELJE BIOSKOP

Foto: PIXABAY

 

JUGOSLOVENSKA KINOTEKA

Materijali Jugoslovenske kinoteke dostupni su na kanalima YouTube i Vimeo. Na zvaničnoj YouTube stranici Kinoteke svi zainteresovani mogu besplatno da vide odabrane inserte iz bogatog fonda ove institucije kulture, filmove koje se bave istorijom, etnologijom, kulturom. Filmovi iz fonda Jugoslovenske kinoteke koji svedoče o burnim i slavnim danima Prvog svetskog rata dostupni su svim zainteresovanim besplatno na veb platformi European Film Gateway, kao i na zvaničnom Vimeo profilu Jugoslovneske kinoteke.

YOUTUBE JUGOSLOVENSKA KINOTEKA

 

PRAZNA OPERA

Foto: PIXABAY

 

BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Beogradska filfarmonija nakon što je poklonila programe za najmlađe koji su preslušani 33 000 puta putem digitalne platforme u nastavku najavljuje raznovrsni sadržaj koji se može svakodnevno pratiti na društvenim mrežama kao i na sajtu institucije. Publika se posebno poziva da petkom uveče, umesto na Kolarcu, sluša koncerte orkestra – od kuće!

 

 Tako će ponedeljkom najpre nastupati „Filharmoničari u izolaciji“. U pitanju su blogovi muzičari iz orkestra koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred nama. Utorkom se filharmoničarima i publici obraćaju gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari čiji su nastupi bili planirani, a sprečeni su da dođu zbog situacije koja je zahvatila ceo svet. Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive. Četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti, a čuveni filharmonijski petak publiku neće ostaviti bez koncerata jer će se omiljeni nastupi orkestra prikazivati onlajn.

 

Za dane vikenda, planira se putovanje kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i nezaobilazan muzički humor. Kroz sadržaje koje je kreirala za svoju publiku, Beogradska filharmonija joj poručuje – Ostani kod kuće i slušaj muziku.

.BEOGRADSKA FILHARMONIJA

PRAZNA OPERA

Foto: PIXABAY

 

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE

Dok čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da igraju na sceni  ansambl  Jdp- a možete gledati putem interneta. Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa vama na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće. Zbog svega gore navedenog  program ove pozorišne kuće možemo gledati od četvrtka 26. marta, na Youtube kanalu, a tačan repertoar možete videti  putem sajta. 

SAJT JDP

YOUTUBE JDP

 

PINOKIO

 

Lutkarsko pozorište Pinokio donosi radosnu vest, kako za najmlađu publiku tako i za roditelje koji će konačno osetiti mir i opuštanje. Omiljeno mesto naše mlade kulturne elite, dobilo je i svoje virtuelno mesto okupljanja. Za najmlađu publiku, ali i onu koja je ljubitelj lutkarskog pozorišta, Pinokio će svake subote na svom youtube kanalu prikazivati neku od svojih predstava sa početkom u 12h. 

YOUTUBE POZORIŠTE PINOKIO

 

Prijatelj portala