mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DA LI ZNATE KOJE VAS NAMIRNICE MOGU UGREJATI PO HLADNOM VREMENU

Kada temperature opadnu, koža odmah postaje suva i iziritirana. Nema potrebe za očajanjem, jer određene namirnice mogu da obezbede koži vitamine, minerale i nutritivne supstance koje joj pomažu u regeneraciji. U nastavku teksta saznajte koje to namirnice regenerativno deluju na vašu kožu.

Nar je bogat antioksidantnim polifrenolima koji štite od ultraljubičastih zraka, bore se protiv upala i ubrzavaju protok krvi. Ovo dragoceno voće, takođe, sadrži elaginsku kiselinu, moćni antioksidant koji smanjuje degradaciju kolagena, čime smanjuje i sprečava nastanak bora.

ZALJUBITE SE U PARFEM KOJI JE STVOREN SAMO ZA VAS

Ovi hladni meseci su najpogodniji za korišćenje teških, slatkih parfema. Naravno, takve mirisne note ne odgovaraju uvek svima. Koliko ljudi, toliko ćudi – ova fraza se može primeniti i na izbor mirisa koji želite i koji vam se dopada. Sa druge strane, dolaskom vrućine i letnjih meseci počinjemo beskrajno da se znojimo. Miris znoja može biti neprijatan i za nas, ali i za ljude koji se nalaze u našoj blizini. Da li vam se dogodilo da se zapitate kako neki ljudi uvek lepo mirišu?
Ne brinite! Uz pomoć ovih tajni možete i vi uvek lepo mirisati!

VOĆE I POVRĆE ZA ODVIKAVANJE OD PUŠENJA

Već neko vreme razmišljate da ostavite duvan, ali vam to ne polazi za rukom? Onda vam savetujemo da jedete što više voća i povrća. Predlog dolazi od grupe istraživača sa Univerziteta Bufalo, SAD, koja je došla do zaključka da osobe koje dnevno jedu više voća i povrća, imaju tendenciju da manje puše, duže čekaju da zapale prvu cigaretu i manje su zavisni od nikotina.

ZAŠTO JE DOBRO DRŽATI SUNĐER U FRIŽIDERU?

Frižider je jedan od najkorisnijih električnih uređaja u svakom domaćinstvu.

Zamislite koliko je bilo teško generacijama naših baka i deka – morali su da smišljaju razne načine kako da hrana ostane sveža. Neko je koristio podrum, neko je hranu stavljao u jamu punu vode, a dovijali su se i na razne druge načine.

Danas smo u velikoj prednosti u odnosu na te generacije jer imamo uređaj koji radi samo za nas. Čak se može reći da ga nikada i ne isključujemo, samo ukoliko idemo na odmor ili želimo da ga očistimo.

ZELENO POVRĆE ZA ZDRAVO SRCE

Kad god pomislimo na povrće, većinom nam je prva asocijacija „zeleno“, boja spanaća i blitve. Pitanje koje se prirodno postavlja jeste zašto bismo jeli zeleno povrće pored privlačnijeg šarenila druge hrane. Vegetarijanci bi brzo odgovorili da je važan ukus, a doktori bi ovakvu ishranu predložili onima koje samo slabije zdravlje može naterati da jednom nedeljno izaberu zeleno iz palete boja.

DEVET SUPERNAMIRNICA KOJE SE ČESTO ZANEMARUJU U ISHRANI

Verovatno ste jeli neke od supernamirnica, kako nazivaju hranu koja ima mnogobrojna pozitivna dejstva po zdravlje. Dajemo vam pregled ovih namirnica zajedno sa svojstvima koje ih čine tako poželjnim.

Ako volite pomorandže, zamenite ih kivijem.

Ovo voće sadrži oko 70 miligrama vitamina C više nego pomorandža, a toliko nam je C vitamina potrebno za ceo dan. Prema Evropskoj agenciji za bezbednost hrane (EFSA) 90 mg ovog vitamina potrebno je dnevno muškarcima, 80 mg dnevno ženama.

Scroll to Top