mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO JE DOBRO DRŽATI SUNĐER U FRIŽIDERU?

Frižider je jedan od najkorisnijih električnih uređaja u svakom domaćinstvu.

Zamislite koliko je bilo teško generacijama naših baka i deka – morali su da smišljaju razne načine kako da hrana ostane sveža. Neko je koristio podrum, neko je hranu stavljao u jamu punu vode, a dovijali su se i na razne druge načine.

Danas smo u velikoj prednosti u odnosu na te generacije jer imamo uređaj koji radi samo za nas. Čak se može reći da ga nikada i ne isključujemo, samo ukoliko idemo na odmor ili želimo da ga očistimo.

ZELENO POVRĆE ZA ZDRAVO SRCE

Kad god pomislimo na povrće, većinom nam je prva asocijacija „zeleno“, boja spanaća i blitve. Pitanje koje se prirodno postavlja jeste zašto bismo jeli zeleno povrće pored privlačnijeg šarenila druge hrane. Vegetarijanci bi brzo odgovorili da je važan ukus, a doktori bi ovakvu ishranu predložili onima koje samo slabije zdravlje može naterati da jednom nedeljno izaberu zeleno iz palete boja.

DEVET SUPERNAMIRNICA KOJE SE ČESTO ZANEMARUJU U ISHRANI

Verovatno ste jeli neke od supernamirnica, kako nazivaju hranu koja ima mnogobrojna pozitivna dejstva po zdravlje. Dajemo vam pregled ovih namirnica zajedno sa svojstvima koje ih čine tako poželjnim.

Ako volite pomorandže, zamenite ih kivijem.

Ovo voće sadrži oko 70 miligrama vitamina C više nego pomorandža, a toliko nam je C vitamina potrebno za ceo dan. Prema Evropskoj agenciji za bezbednost hrane (EFSA) 90 mg ovog vitamina potrebno je dnevno muškarcima, 80 mg dnevno ženama.

Scroll to Top