mesto za vašu reklamu

vaša reklama

AIR FORCE ONE JE NAZIV ZA LETELICU KOJOM LETI PREDSEDNIK AMERIKE, A DA LI ZNETE KAKO SE ZOVE PIVO KOJE ON KONZUMIRA?

Ginisova knjiga rekorda beleži da je čovek po imenu Džon Evans uspeo da na glavi izbalansira čak 237 pinti piva. A od 300 000 podmetača za pivo mogu se napraviti zidovi kuće koja ima 5 soba. O pivu se može svašta ispričati, a rekordi vezani za ovo piće su samo jedan od njegovih aspekata. Na primer, da li ste znali da...

1. Postoji naziv za strah od prazne pivske čaše

NE PRETERUJTE SA ALKOHOLNIM PIĆEM, ONO VAM NEĆE UTOLITI ŽEĐ

Pivo i vino: polako sa konzumiranjem jer ne utoljuju žeđ

Da li ste znali da alkohol pospešuje dehidrataciju, odnosno pokreće hormon odgovoran za diurezu? Takođe otežava i varenje hrane.

Preterivanje u konzimiranju alkoholnih pića nikada nije dobro po zdravlje, ali posledice takvog preterivanja izraženije su tokom leta, kada stvar komplikuju visoke temperature i neke izmene životnih navika.
Navodimo vam pet stvari koje treba da znate pre nego što popijete dosta piva ili se napijete vina.

SAZNAJTE U KAKVOM SU ODNOSU PIVO I GLAVOBOLJA

Glavobolja je jedan od najupornijih i najučestalijih bolova koji nam zadaju muke. Kako bismo je ublažili ili izbegli, najčešće koristimo lekove. Međutim, istraživanje koje je objavljeno u „Journal of Pain", pokazuje da dve čaše piva imaju snažnije umirujuće dejstvo od bilo kog leka.

DA LI PIVO POZITIVNO UTIČE NA ZDRAVLJE

U limenci, flaši, čaši. Služi se rashlađeno, najbolje sa tri prsta pene. Malo gorko, tamno ili svetlo, domaće ili strano, lepi se za srce i osvežava. Asocijacije su jasne – to je pivo.

Nekima je prva asocijacija na pivo „pivski stomak”, jer je bogato ugljenim hidratima. Međutim, ovo piće ima i svojih prednosti. Neke od njih su te što sprečava nastanak kamena u bubregu, jača kosti i jača metabolizam.

NEZAOBILAZNI ALKOHOL U HOLIVUDSKIM BLOKBASTERIMA

Naučnici su proučavali konzumaciju alkohola prikazanu u stotinama filmova. Ono što su ustanovili jeste da plasiranje proizvoda postaje sve češće, a pije se čak i u filmovima namenjenim deci.
Džejms Bond naručuje martini, Džefri „The Dude” Lebovski naručuje belog rusa (The white Russian), a četiri prijateljiice iz serije „Seks i grad” za njujorški noćni provod biraju sjajni crveni kosmopoliten – alkohol je jednostavno sastavni deo mnogih serija i filmova.

SAZNAJTE ZBOG ČEGA STE „ŽRTVA“ KOJU PREFERIRAJU KOMARCI?

Da li ste nekad pitali sebe zašto komarci ujedaju samo vas, iako se u okolini nalaze i drugi ljudi?
Stručnjaci tvrde da je 1 od 5 osoba privlačnija komarcima od drugih, pa se prema tome najčešće okome upravo na nju. Istina je, dakle, da komarci neke ljude češće ujedaju od drugih. Ko im je najprimamljiviji?

Berlin - savršena letnja destinacija

Leto je vreme kada se vreo asfalt grada menja za plaže. Tada su agencijske ponude prepune zemljama koje imaju izlaz na more. Međutim, neki gradovi umeju da budu zanimljivi i leti. Predstavljamo vam Berlin ̶ jedan od najmirnijih ali i najzabavnijih gradova tokom leta!

Scroll to Top